Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:31

Το ερχόμενο Παρασκευοσάββατο είναι υπόθεση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας

1562 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2023, 6:55 μμ | 0 σχόλια
Απόλυτος κυρίαρχος των Αποκριάτικων δρώμενων στις ευρύτερες περιοχές της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας  το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας παρουσιάζει ένα Παρασκευοσάββατο γεμάτο αποκριά, κέφι, ζωντάνια, φαντασία, πολλές χαρούμενες, ευτυχισμένες και δημιουργικές στιγμές! Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και Σάββατο 18 Φεβρουαρίου οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας και η νύφη του Αμβρακικού αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές!
Ο Πολιτιστικός σύλλογος “Κομιτάτο Πρέβεζας” ευχαριστεί Δημόσια τον Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Πρέβεζας Ιωάννη Αναγνωστάκη καθώς και τις καθηγήτριες και σπουδάστριες του τμήματος Μακιγιάζ.
Η Αποκριάτικη Πρωτεύουσα της Ηπείρου, η Πρέβεζα χάρη στο Καρναβαλικό Κομιτάτο φορά τα Αποκριάτικά της, προτελευταία εβδομάδα της Αποκριάς (Μικρές Απόκριες) αυτό το ΠαρασκευοΣάββατο κάνει την Πρέβεζα “Μικρή Βενετία” γλεντάει με τον “Αποκριάτικο γάμο” και τα σπάει με Μασκέ Disco Party στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”.
1. Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ιστορικό κέντρο Πρέβεζας-“Μικρή Βενετία” μαζί με τις Αποκριάτικες στολές των συμμετεχόντων θα έχουν και βαμμένα πρόσωπα. Τα ηχεία στο ιστορικό κέντρο θα παίζουν Αποκριάτικη μουσική. Ώρα συνάντησης 18.00 στα δικαστήρια για να απλωθούν με παντομίμες ανά δυάδες οι συμμετέχοντες. Για τον κόσμο που δεν μπορεί να βαφτεί από τα σπίτια του, θα βαφτεί ώρα 17.00 στην αίθουσα του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Πανδοχείο Πατίκου) θα βάφουν οι υπεύθυνες από το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας.
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου Αποκριάτικος Γάμος (Καντάδα-Σερενάτα στην περιήγηση των Καρναβαλιστών) ώρα 18.00 Λ.Ειρήνης Ζευγάρι και Παππάς (Άντρας νύφη-Γυναίκα γαμπρός England Παππάς) Αυτοκινητοπομπή, Λ. Ειρήνης, Λ, Ιωαννίνων, Σπηλιάδου Π.Τσαλδάρη, Λ,Ειρήνης, Καμαρνιώτικα. Τα αυτοκίνητα ή να έχουν υφάσματα στα παράθυρα, ή σερπαντίνες. Στο έθιμο του “Αποκριάτικου γάμου” θα υπάρχει και ρύζι για να… στεριώσει ο γάμος. Το Κάθε Γκρουπ θα διαθέσει όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπορεί για το μεγάλο πανηγύρι!
Και το Σαββατόβραδο παίρνει φωτιά με τον φετινό χορό του Κομιτάτου, που είναι το μασκέ Disco Party.Τόσες και τόσες στολές έχουν οι Καρναβαλιστές και οι Καρναβαλίστριες από προηγούμενες χρονιές, επιλέγουν μία και έρχονται στην παρτάρα στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” από ώρα 22.00.
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα γίνει κλήρωση για τη μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη Παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα