Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:33

Π.Ε. Λευκάδας: Καθαρισμός δρόμου Πόρου και ρεμάτων σε Χαραδιάτικα, Παλαιοκατούνα και Βουρνικά

227 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2023, 3:28 μμ | 0 σχόλια

Σε σταθερή βάση, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας προβαίνουν σε απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης και των φερτών υλικών, τόσο στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, όσο και σε ρέματα και χειμάρρους.

 

Την προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στα ερείσματα και τα αυλάκια απορροής του δρόμου του Πόρου, από τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Λευκάδα – Βασιλική μέχρι τον οικισμό, καθώς και στην κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων σε Βουρνικά, Παλαιοκατούνα και Χαραδιάτικα.

 

«Πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς στο δρόμο του Πόρου και στα υδατορέματα στο Βουρνικά, στην Παλαιοκατούνα και στα Χαραδιάτικα. Πρόκειται για σημεία, που σύμφωνα με τους Τοπικούς Προέδρους, δεν είχαν καθαριστεί για πάνω από 10 χρόνια. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, και είτε ενεργούμε προληπτικά, είτε παρεμβαίνουμε όταν δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Οι τακτικοί και έκτακτοι καθαρισμοί στο επαρχιακό δίκτυο και στα ρέματα, έρχονται να συμπληρώσουν τα τεχνικά έργα που υλοποιεί η Π.Ε. Λευκάδας, με γνώμονα την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που όλο και πιο συχνά πλήττουν το νησί μας.

 

Είμαστε δίπλα στους πολίτες και με έργα υποδομών, αλλά και με παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπο από τον καθαρισμό του ρέματος του Βουρνικά στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=WcVEzwVuBWM&list=PL_2mPNUW8A74ZiHvlpqnmmtg51qHlqfQG

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα