Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:10

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο κατέρριψε αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα

325 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2023, 10:53 μμ | 0 σχόλια

Ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ σήμερα Παρασκευή (10.2.2023), μετά από εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν και με τον Λευκό Οίκο να επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε την κατάρριψη του αντικειμένου πάνω από την Αλάσκα σε συνέντευξη Τύπου. Από τη μεριά τους, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν το αντικείμενο ήταν αερόστατο αλλά ταξίδευε σε ύψος που το καθιστούσε πιθανή απειλή για αεροσκάφη γεμάτα απλούς πολίτες.

Ο Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψη του αγνώστου αντικειμένου «με μεγάλη προσοχή», είπε ο Τζον Κίρμπι και πρόσθεσε ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από το νερό στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας. Επισήμανε πως το αντικείμενο πέταγε στα 40.000 πόδια (περίπου 12 χιλιόμετρα) και ότι το χαρακτήρισαν «αντικείμενο», επειδή δεν μπορούσαν να διακρίνουν τι είναι ακριβώς.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τον στρατό να καταρρίψει το αντικείμενο, και το έκαναν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Κίρμπι και πρόσθεσε ότι στην επιχείρηση κατάρριψης συμμετείχε ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το αντικείμενο έχει το μέγεθος «ενός μικρού αυτοκινήτου», πολύ μικρότερο δηλαδή από το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, και ότι θα στηθεί επιχείρηση για την ανάκτησή του.

Όλα αυτά συνέβησαν λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αναστάτωση που επικράτησε στις ΗΠΑ με το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας. Το μπαλόνι διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πριν τελικά καταρριφθεί και ανακτηθεί από τις αμερικανικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: newsit.gr Με πληροφορίες από New York Times

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα