Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:27

Γιάννενα: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

270 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/02/2023, 12:53 μμ | 0 σχόλια

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ που έφυγε από τη ζωή. 

Το έδρανο του δημάρχου στην αίθουσα συνεδριάσεων γέμισε με λευκά τριαντάφυλλα που εναπόθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην πορεία του Δημάρχου, το όραμά του για την πόλη, την παρακαταθήκη που αφήνει.

«Η πόλη θρηνεί την απώλεια ενός ανθρώπου που δίδαξε ήθος και έθεσε όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία της… Ο Μωυσής θεωρούσε το αξίωμα του Δημάρχου το σημαντικότερο και πιο τιμητικό και η επιλογή του να το διεκδικήσει έγινε από αίσθηση προσφοράς και χρέους…. Ήταν μία προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας που ανέδειξε την πόλη με την εκλογή του.. Ήταν παρών στα δρώμενα μέχρι και την τελευταία του στιγμή. Αισθανόμαστε βαθιά την ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο του, να διατηρήσουμε την παρακαταθήκη και το υπόδειγμά του.. Οφείλουμε μία υπόσχεση στη μνήμη του.. Δουλειά, ενότητα, συνεργασία, όραμα και σχέδιο για να συμβάλλουμε στον κοινό στόχο, να καταστούν τα Γιάννενα μία ευρωπαϊκή πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του και υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της Εβραϊκής Κοινότητας των Ιωαννίνων. 

\

Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας αποχαιρέτησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων επισημαίνοντας ότι «άφησε έντονο το αποτύπωμα του ως γιατρός και πανεπιστημιακός, ως αυτοδιοικητικός και ως επικεφαλής της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Η παράταξή μας εκφράζει την θλίψη της..» σημείωσε. 

Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη σημείωσε ότι «μία ηγετική προσωπικότητα για τα Γιάννενα περνά στην ιστορία της πόλης. Άφησε ισχυρό αποτύπωμα και πλούσια παρακαταθήκη. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη». 

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης. «Βήμα βήμα, σκαλοπάτι σκαλοπάτι έχτισε αυτό που όλοι περιέγραψαν. Η πόλη μας με σταθερά βήματα πρέπει να προχωρήσει προς την ολοκλήρωση των στόχων της».

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημάρχου. «Μας συνδέει μία πολυετής γνωριμία. Φτάσαμε αυτά τα χρόνια να έχουμε σκληρή αλλά τίμια αντιπαράθεση. Θα τον θυμάμαι πάντα να διαβάζει και να γράφει», σημείωσε. 

«Αποχαιρετούμε έναν σημαντικό άνθρωπο, έναν ενεργό πολίτη. Ευχόμαστε η πόλη να συνεχίσει αρκετά πράγματα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Χρήστος Πατσούρας. 

 

«Η σκιά της απώλειας απλώνεται πέρα από τα όρια της πόλης και της χώρας και αγγίζει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Ο Μωυσής υπήρξε η ίδια η ιστορία της πόλης. Τα χρόνια που συνεργαστήκαμε διαπίστωσα ότι η ακτινοβολία του ήταν τεράστια, εργαζόταν με πάθος, αναγνώριζε τα λάθη του και έδινε τα πάντα για να προσφέρει στην πόλη. Θα μας μείνει αξέχαστος» τόνισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία από τον χώρο του Πανεπιστημίου σημειώνοντας ότι το έργο του στην Ιατρική είναι παγκόσμιας διάστασης. «Ήταν ένας δήμαρχος που γνώριζε ανά πάσα στιγμή τι συνέβαινε σε κάθε τομέα του Δήμου.. Η εργατικότητα πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους.. Να συνεχίσουμε στον δρόμο που μας έδειξε». 

Το Δημοτικό Συμβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Δημάρχου Ιωαννίνων.

Στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής θα παραμείνει ανοιχτό το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα