Πέμπτη, 18/04/2024 | 17:57

Ακατάσχετη η ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ στους Κτηνοτρόφους

233 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/02/2023, 1:06 μμ | 0 σχόλια

Θέμα: Ακατάσχετη η ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ στους Κτηνοτρόφους

 

ΥφΑΑΤ Γ. Στύλιος: «διασφαλίσαμε το ακατάσχετο της ενίσχυσης και πλέον προχωράμε στην άμεση καταβολή των ποσών στους δικαιούχους»

 

Ακατάσχετη και αφορολόγητη η ενίσχυση ύψους 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους μετά από τροπολογία του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας ΝΔ Γιώργου Στύλιου.

Η τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου του 2023 από τη  Βουλή, διασφαλίζει τον ανεκχώρητο και αφορολόγητο χαρακτήρα της ενίσχυσης  προς τους κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Η ενίσχυση, που είχε εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αφορά την αγορά ζωοτροφών και τη στήριξη των κτηνοτρόφων απέναντι στο αυξανόμενο κόστος των αγροεφοδίων. Με την τροπολογία που ψηφίστηκε τα ποσά της ενίσχυσης πλέον καθίστανται αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα από τράπεζες ή την εφορία. Ενώ εξαιρούνται και από τα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δικαιούχους.

Ειδικότερα ο Υφυπουργός δήλωσε: «Σταθερά, με συνέχεια και με συνέπεια η Κυβέρνηση στηρίζει τους παραγωγούς απέναντι στις διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις. Με την τροπολογία που ψηφίστηκε διασφαλίσαμε το ακατάσχετο της ενίσχυσης των 89 εκατ. ευρώ. Της ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών και πλέον προχωράμε στην καταβολή των ποσών στους δικαιούχους. Μελετάμε συνεχώς και αναζητούμε τρόπους στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς». 

 

Σχετικό link με το video:

https://youtu.be/PA-I9BQtF9M

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα