Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:36

Φλεβάρης με γκάζια αλλά και Αποκριάτικο … καλοκαίρι -καλό μήνα!

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2023, 11:34 μμ | 0 σχόλια

 

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… Okey αυτό θέλουμε, να μυρίσει καλοκαίρι, μέχρι εκεί το θέλουμε, όχι θυμούς και οργές και τα σχετικά, δεν είμαστε για τέτοια.

Μυστήριος μήνας ο Φεβρουάριος, αλλά κρύβει και πολλές ομορφιές, ειδικά ο Αποκριάτικος αέρας του είναι κάτι που προσωπικά με ταξιδεύει.

Έχει γκάζια και έρχεται φουριόζος ο Φεβρουάριος αυτός σε σημείο που δεν μπορείς να σταθμίσεις γεγονότα και κατάστασεις, όλα τρέχουν.

Είναι μια περίεργη, έως ευχάριστη κατάσταση, αυτή που ζούμε στο Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Κάθε φορά λέμε, “Εντάξει το τερματίσαμε” και κάθε φορά βλέπουμε πως έχει κι άλλο ταβάνι το πράγμα κι άλλο ουρανό, να φτάσουμε.

“Μου φέρνεις τη θάλασσα ψηλά, τον ουρανό στον πάτο, ξέρεις να μ’ ανασταίνεις της Πρεβέζης Κομιτάτο” είχα γράψει στους στίχους για τον ύμνο του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας… Οκτώβρη μήνα. Οκτώβριο ε; Αλήθεια που να θυμάμαι τι σκεφτόμουν τότε.

Κάθε χρόνο διαψεύδω τον ίδιο μου τον εαυτό, όταν λέω “Παιδιά να αραιώνω λίγο από το οργανωτικό κομμάτι εγώ, να το ζήσω ως Καρναβαλιστής” και κάθε χρόνο… πείθομαι από τη  Φαμίλια (Familia) του Κομιτάτου να συμμετέχω. Μια κατάσταση δηλαδή… τραβάτε με κι ας κλαίω.  Στην πραγματικότητα με σέρνει το άρμα της Αποκριάς, είπαμε αν φας αυτή την “πετριά” από μικρός μένεις χαζός, γλυκά χαζός για όλη σου τη ζωή. Σε εξιτάρουν και σε ενθουσιάζουν η πολυχρωμία, οι μουσικές της Αποκριάς, τα πειράγματα τα γέλια και γενικά αυτό το κλίμα.

Γουστάρω που φέτος για μια ακόμη φορά λειτουργούμε το σκηνικό ως παρέα κι ας μην κρυβόμαστε αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας όλα αυτά τα χρόνια, μόνο που έχουμε ισχυρούς συμμάχους την Περιφέρεια Ηπείρου την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Στράτο Ιωάννου, τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τον πρόεδρό του Γιάννη Μπούρη, τους καταστηματάρχες Εστίασης που φέτος προσπαθούν να στηρίξουν το μεγαλύτερο Καρναβάλι σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Κομιτάτο.

Είναι τα χρώματα, τα χαμόγελα, είναι εκείνο το θαυμάσιο ρημαδιό με τους δρόμους γεμάτους σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο, είναι τα πάρτυ γι’ αυτούς που ξέρουν,  είναι όλο το σκηνικό που η Πρέβεζα παίρνει χάρη στο Κομιτάτο τον τίτλο της “Αποκριάτικης Πρωτεύουσας της Ηπείρου”. Ναι το Καρναβάλι του Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, είναι μοναδικό σαν δαχτυλικό αποτύπωμα, όμως όλα αυτά συν αυτά που δεν…γράφονται κάνουν την Καρναβαλική Περιπέτεια να ξεσηκώνει και να παρασέρνει γλυκά μικρούς και μεγάλους.

Φεβρουάριος ναι, αλλά και γκαζιάρης και φουριόζος αλλά και με αποκριάτικο καλοκαίρι. Ήταν λίγο Σόκιν, αυτό που μου είπε μόλις με είδε με πλατύ χαμόγελο ο Γρηγόρης, που σύστησε τον Χρήστο στη Μαίρη. Έτσι ακριβώς είναι Γρηγόρη μου. Δεν είναι τάβλα, δεν είναι παύλα, είναι μεγάλη… (το… άλλο, πες το ντε!)

Φέτος “Το Καρναβάλι της ζωής μας” δεν χάνεται με τίποτα… μην το χάσετε, εσείς θα χάσετε…

Καλό μήνα σε όλους και σε όλες, Καλή αποκριά, σας εύχομαι μόνο τα καλύτερα!

Σπύρος Πλέουρας

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα