Τρίτη, 23/04/2024 | 19:37

Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/01/2023, 9:08 μμ | 0 σχόλια

Χρόνια πολλά με δημιουργικότητα και πολλή μουσική είπαν μαθητές, γονείς και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το απόγευμα στη «Θεοφάνειο» αίθουσα, που πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας.
Στην κατάμεστη από γονείς και μαθητές αίθουσα της «Θεοφανείου» παρέστη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εντεταλμένος για το Δημοτικό Ωδείο κ. Λεωνίδας Αργυρός, και σύσσωμο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα από τον κ.Αργυρό, ενώ ο Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Χλίτσιος τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του Ωδείου επί 35 συναπτά έτη, στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας συγκαταλέγεται στα λίγα Ωδεία πανελλαδικά, στα οποία λειτουργούν από τη φετινή χρονιά επίσημες σχολές λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων, με τη δυνατότητα αποφοίτησης με κρατικά πτυχία και διπλώματα.


Στη συνέχεια, η καθηγήτρια του Ωδείου κ. Παναγιώτα Σμαράιδου παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με ένα σύνολο 14 πνευστών οργάνων από νέα παιδιά που ξεκίνησαν μόλις πριν τα Χριστούγεννα, και έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στην οποία πρόσφεραν ευγενώς τα δώρα τους ο μουσικός οίκος «ρυθμός» της Σοφίας Κυριάκη και το κατάστημα μουσικών οργάνων του Θεόδωρου Τόλη.
Η βραδιά έκλεισε με τη συνάντηση των γονέων με τους καθηγητές του Ωδείου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους και τις δυνατότητες που τους προσφέρει η επίσημη μουσική φοίτηση στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα