Πέμπτη, 30/03/2023 | 00:46

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Παραμύθια της χαλιμάς οι αυξήσεις-καταγγέλουμε τον διοικητή του νοσοκομείου

138 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/01/2023, 12:40 μμ | 0 σχόλια

Ανακοίνωση
Πρέβεζα 27-1-23
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Τούτες τις μέρες γίνονται οι πληρωμές των συνταξιούχων και θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση μας ότι οι διπλές και τριπλές αυξήσεις για τους συνταξιούχους ήταν και είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Θα επιβεβαιωθεί η λαϊκή παροιμία ότι : “Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”.
Πήραν από τους συνταξιούχους Πάνω από 100 δις ευρώ τα τελευταία 13 χρόνια και δίνουν ψίχουλα από 1/1/2023 σε ένα αριθμό συνταξιούχων.
Προπαγάνδιζαν και Προπαγανδίζουν ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν δύο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις. Ψέματα. Μας έέχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους.
Το 2022 ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%, ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και οι συνταξιούχοι πήραν μηδέν αύξηση το 2022.
Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε ρεύμα-φυσικό-αέριο-πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
Για το 2023 το 7,75% ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει. Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές οπότε στο σύνολο του εισοδήματος μας, κυρία και επικουρική, η αύξηση είναι 5 με 6%. Συνεχίζεται έτσι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης.
Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πριν το 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.
Για την πλειοψηφία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά δεν θα δούν καμμιά αύξηση για αρκετά χρόνια.
Τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι αύξηση αλλά επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και πάει τελείωσε.
Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016, αφού φρόντισαν να τους υπολογίσουν τη σύνταξή τους πολύ μικρότερη από τους παλιούς και για αυτό δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν όλη την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξη αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις του πριν το 2016.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020 όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα.
Απαιτούμε το 7,75% να δοθεί στο σύνολο των συντάξεων, κύριας και επικουρικής, σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις.
Δεν κάνουμε πίσω και διεκδικούμε όλα όσα μας πήραν.
Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε το νοσοκομείο της Πρέβεζας να μην κλείσει και να επανδρωθεί με Ιατρικό – Νοσηλευτικό – Νεχνικό προσωπικό και υποδομές ανθρώπινες .
Καταγγέλλουμε για μια φορά ακόμα την περιπαιχτική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου , ( πως όλα καλά καμωμένα έχουν γίνει από την διοίκηση με πολλά εργαλεία αλλά δεν βρίσκει γιατρούς!! ) στην χθεσινή διαμαρτυρία του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου και των άλλων σωματείων της Πρέβεζας για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει φτάσει , η μοναδική δευτεροβάθμια δομή του Nομού με 1 ορθοπεδικό, 2 γυναικολόγους, κανέναν πνευμονολόγο, κανέναν γαστρεντερολόγο με προβλήματα στη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής με μετακινήσεις χειρουργών σε άλλο νοσοκομείο , με γιατρούς όπως οι αναισθησιολόγοι κ.α. που εφημερεύουν με ‘’εντέλλεσθε’’ 10 και 11 ημέρες το μήνα ,υπάρχουν κλινικές που δεν εφημερεύουν 30 ημέρες το μήνα ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό
Η κατάσταση είναι οριακή , και αν λειτουργεί ακόμα λειτουργεί με το ΦΙΛΟΤΙΜΟ των επαγγελματιών υγείας και μόνο .
Τους διαμηνύουμε πως το σχέδιο διαλύσεις του ΕΣΥ δεν θα περάσει , και θα βρεθούνε σε άσχημες , ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις .
Καλούμε τα μέλη μας να είναι σε επαγρύπνηση για το νοσοκομείο , και να πάρουν μαζικά μέρος στην συναυλία που οργανώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στην Θεοφάνιο την Κυριακή 12 Φεβρουάριου 2022 8:μ.μ , για να τους δώσουμε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους , για να μπορέσουμε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε την υγεία δίπλα μας χωρίς να ξενιτευόμαστε σε γειτονικούς νομούς , να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον αγώνα που δίνουν να λειτουργεί ακόμα το νοσοκομείο μας .

Το ΔΣ του Σωματείου ΟΑΕΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα