Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:23

Συνέντευξη Περιφερειάρχη για τους οδικούς άξονες Ιόνιας Οδού προς Κακαβιά και Πρέβεζα

232 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/01/2023, 3:10 μμ | 0 σχόλια

Συνέντευξη Περιφερειάρχη για τις επισκέψεις του
στα Υπουργεία Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε ζητήματα που έθεσε σε επισκέψεις του στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών χθες Τετάρτη αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ειδικότερα:
Οι οδικοί άξονες Ιόνιας Οδού προς Κακαβιά και Πρέβεζα
Οι δύο οδικοί άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια οδός- Πρέβεζα ήταν το αντικείμενο συναντήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης στο Υπουργείο Υποδομών.
Όπως είπε σήμερα ο Περιφερειάρχης, αυτή την εποχή,- όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν σταλεί- πρέπει να τελειώνει η διαδικασία για να βγει η δημοπρασία του δρόμου από Ιωάννινα μέχρι Κακαβιά.
Το τμήμα μέχρι το Καλπάκι θα δημοπρατηθεί απευθείας, καθώς έγιναν οι απαλλοτριώσεις και έχουν καταγραφεί τα κτηματολόγια, ενώ το υπόλοιπο θα περιληφθεί στη δημοπράτηση ως προαίρεση γιατί δεν υπάρχει κτηματολόγιο. Τα χρήματα- όπως διευκρίνισε- θα μπουν για το σύνολο του έργου. Με ενημέρωσαν – συνέχισε ο Περιφερειάρχης- ότι από το Υπουργείο περιμένουν απαντήσεις από τη Δασική Υπηρεσία και από την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Γης της Περιφέρειας για τις δημόσιες εκτάσεις. Η απάντηση της Υπηρεσίας της Περιφέρειας είναι έτοιμη και υπογράφηκε σήμερα.
Για την οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα και συγκεκριμένα από τη γέφυρα Καμπής μέχρι και την παράκαμψη Νικοπόλεως, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών να κλείσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν από τον μελετητή που έχει αναλάβει το έργο από το 2007 και στη συνέχεια να παραλάβει το φάκελο του η Περιφέρεια Ηπείρου. «Αυτή θα είναι η απαρχή για να ασχοληθεί η Περιφέρεια με την υλοποίηση του έργου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα