Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:03

Θανάσης Καββαδάς: Λύθηκε το πρόβλημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’

264 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/01/2023, 6:07 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Λύθηκε το πρόβλημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ – Μονιμοποιούνται 2.909 εργαζόμενοι»

Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών μονιμοποιούνται 2.909 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης από το βήμα του κοινοβουλίου, ήταν μία δέσμευση της Κυβέρνησης που έγινε πράξη κατ’ εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με την τροπολογία κατανέμονται στις 2.909 θέσεις τακτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης όλοι όσοι περιλαμβάνονται στους αντίστοιχους οριστικούς πίνακες διοριστέων της προκήρυξης 4Κ/2020, η οποία είχε κατά ένα μέρος ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επιπλέον, δίνεται το δικαίωμα πρόσληψης σε υποψήφιους που περιλαμβάνονταν στους πίνακες κατάταξης αλλά όχι στους οριστικούς πίνακες διοριστέων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εφόσον αιτηθούν προς τον ΑΣΕΠ το διορισμό τους εντός 30 ημερών από την ψήφιση της τροπολογίας και εφόσον η συνολική τους βαθμολογία υπερβαίνει τη βαθμολογία του τελευταίου διοριστέου στην αντίστοιχη θέση προτίμησης.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε:
«Στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 15 Οκτωβρίου 2022 είχα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη, για να συζητήσουμε για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Του είχα μεταφέρει το αίτημα των εργαζομένων που εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσφέρουν με ανανεούμενες συμβάσεις τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους και σε όλα τα άτομα που χρήζουν βοήθειας για μονιμοποίηση. Και βεβαίως, του είχα μεταφέρει και την κραυγή απόγνωσης των ωφελουμένων του προγράμματος στην περίπτωση που δεν συνεχιζόταν.
Μάλιστα, του είχα ζητήσει να δεχθεί και τους εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά, όπως ακριβώς με είχε διαβεβαιώσει ο Υπουργός.
Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι το κοινωνικό κράτος, οι κοινωνικές δομές και οι υπηρεσίες στον συνάνθρωπο είναι πρώτη της προτεραιότητα. Και το αποδεικνύει στην πράξη, με αποφάσεις που απαιτούν και τόλμη και βούληση. Αυτό είναι το μίγμα των πολιτικών χαρακτηριστικών που χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά. Γι’ αυτό και έτσι θα συνεχίσουμε, με τόλμη, με βούληση και με τον πολίτη στο επίκεντρο.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα