Σάββατο, 20/04/2024 | 16:30

«Θέλω να βιάζω και να σκοτώνω παρθένες. Θα με βοηθήσεις;»

833 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2023, 1:50 μμ | 0 σχόλια

Βρισκόταν ήδη στη φυλακή, καταδικασμένος για σεξουαλική επίθεση σε ένα ανήλικό κορίτσι, όταν έβαλε αγγελία

στο θρησκευτικό περιοδικό Le Pelerin αναζητώντας άτομα που θα ήθελαν να αλληλογραφήσουν μαζί του.  Ο λόγος για τον Μισέλ Φουρνιρέ.

Η νοσοκόμα Μονίκ Ολίβιε του απάντησε και έτσι ξεκίνησε μια σχέση που θα σκόρπιζε φρίκη και θάνατο. Φουρνιρέ και Ολιβιέ θα μετατρέπονταν σε ένα ζευγάρι αρπακτικών και θα δολοφονούσαν τουλάχιστον 12 άτομα.

Η γνωριμία μέσω θρησκευτικού περιοδικού

Ο Μισέλ Φουρνιρέ γεννήθηκε το 1942 στο Σεντάν της Γαλλίας. Στις αξιολογήσεις που έκαναν οι ψυχολόγοι, μετά τη σύλληψη του, θα υποστηρίξει ότι η μητέρα του τον κακοποιούσε σεξουαλικά από πολύ μικρή ηλικία. Θα πει επίσης πως τον σημάδεψε η εικόνα της αδελφής του να αφοδεύει σε έναν κουβά. «Όσα μου έκανε η μητέρα μου και αυτή η εικόνα μου δημιούργησαν μια απέχθεια, ένα μίσος για τις γυναίκες» υποστήριζε. Υπηρέτησε ως κομάντο στον γαλλικό στρατό και πέρασε τη θητεία του στην Αλγερία. Το 1964 παντρεύτηκε και απέκτησε το πρώτο του παιδί. Τρία χρόνια μετά όμως καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο και η σύζυγος του τον χώρισε. Το 1970 παντρεύτηκε και πάλι και απέκτησε δύο ακόμα παιδιά.

Μπήκε ξανά στη φυλακή για σεξουαλικές επιθέσεις και έτσι ήρθε και το δεύτερο διαζύγιο.  Στις αρχές του 1987 βρισκόταν υπό κράτηση όταν έβαλε την αγγελία. «Φυλακισμένος θα ήθελε να αλληλογραφήσει με οποιονδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας για να ξεχάσει τη μοναξιά» έγραψε.

Η Μονίκ Ολιβιέ γεννήθηκε το 1948 στην γαλλική πόλη Τουρ. Είχε δύο παιδιά και ένα πολύ άσχημο διαζύγιο. Ένιωθε οργή και μοναξιά και αποφάσισε να γράψει στον κρατούμενο. Μετά τις τυπικές πρώτες επιστολές η επικοινωνία εξελίχθηκε σε μια άρρωστη ανταλλαγή φαντασιώσεων. Ο Φουρνιρέ της εξομολογήθηκε πως θέλει να βιάζει, να βασανίζει και να σκοτώνει παρθένες και αυτή του απάντησε ότι ήταν έτοιμη να τον βοηθήσει αν αναλάμβανε να δολοφονήσει τον πρώην σύζυγο της (δεν συνέβη ποτέ τελικά). Ξεκίνησε να τον επισκέπτεται τακτικά και όταν, τον Οκτώβριο του 1987, ο Φουρνιρέ αποφυλακίστηκε αποφάσισαν να ζήσουν μαζί. Εγκαταστάθηκαν αρχικά σε ένα μικρό χωριό κοντά στη γαλλική πόλη Οσέρ και εκεί οργάνωσαν και εκτέλεσαν το πρώτο τους έγκλημα.

Οι δολοφονίες

Στόχος ήταν η 17χρονη μαθήτρια Ισαμπέλ Λαβίλ. Την είχε επιλέξει ο Φουρνιρέ όταν την είδε να περπατά στο δρόμο. Στις 11 Δεκεμβρίου το κορίτσι επέστρεφε στο σπίτι της όταν την προσέγγισε ένα αυτοκίνητο. Το οδηγούσε η Ολιβιέ και ζήτησε από τη 17χρονη να έρθει μαζί της για να της δώσει οδηγίες πώς να πάει σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Η Ισαμπέλ πείστηκε και μπήκε στο αυτοκίνητο.

Στη διαδρομή περίμενε ο Φουρνιρέ προσποιούμενος ότι έχει χαλάσει το αυτοκίνητο του. Η Ολιβιέ σταμάτησε και τον πήρε. Μετάφεραν τη 17χρονη στο σπίτι τους όπου ο Φουρνιρέ τη βίασε και τη στραγγάλισε. Πέταξαν το πτώμα της σε ένα πηγάδι όπου βρέθηκε τον Ιούλιο του 2006.

Τον Μάρτιο του 1998 η 31χρονη Φαριντάν Χαμισέ επικοινωνησε με τον Φουρνιρέ. Ήταν η σύζυγος του Ζαν Πιέρ Ελεγκόρ, ενός ληστή τραπεζών με τον οποίο ο Φουρνιρέ πέρασε ένα διάστημα στο ίδιο κελί. Η Χαμισέ ζήτησε από τον Φουρνιρέ να τη βοηθήσει ώστε να ξεθάψουν από ένα νεκροταφείο ένα κουτί. Περιείχε τη λεία μιας ληστείας που είχε κάνει ο σύζυγος της, χρήματα και ράβδους χρυσού. Η Χαμισέ του προσέφερε 500.000 φράγκα και ο Φουρνιρέ δέχθηκε. Όταν είδε όμως τι περιείχε το κουτί αποφάσισε να κρατήσει τα πάντα. Στις 12 Απριλίου 1988 το ζευγάρι κάλεσε στο σπίτι τους την Φαριντά Χαμισέ. Τη μετέφεραν σε μια ερημική τοποθεσία όπου τη στραγγάλισαν και την έθαψαν. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι της και πήραν τα χρήματα και τον χρυσό. Έτσι αγόρασαν ένα πολυτελές σατό στις Αρδέννες.  Το πτώμα τις Χαμισέ δεν βρέθηκε ποτέ.

Στις 3 Αυγούστου 1988 η οκτώ μηνών έγκυος Ολιβιέ πλησίασε σε ένα πάρκινγκ σουπερμάρκετ την 20χρονη Φαμπιέν Λερουά. Της είπε ότι αυτή και ο σύζυγος της έψαχναν έναν γιατρό και της ζήτησε να πάει μαζί τους για να τους δείξει πού βρίσκεται. Το κορίτσι βλέποντας την έγκυο Ολιβιέ δεν σκέφτηκε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Την πήγαν σε ένα δάσος όπου ο Φουρνιρέ ζήτησε από τη σύζυγο του να δει αν η 20χρονη είναι ακόμα παρθένα. Αυτή αρνήθηκε και τότε εξοργισμένος ο Φουρνιρέ βίασε το κορίτσι και το σκότωσε με μια σφαίρα στην καρδιά.

Τον Ιανουάριο του 1989 ο Φουρνιρέ γνώρισε στο τρένο την 21χρονη Ζαν Μαρί Ντεσραμόλ η οποία ζούσε στο Βέλγιο. Δήθεν τυχαία τη συνάντησε ξανά. Αυτή τη φορά είχε μαζί και την Ολιβιέ. Κάλεσαν το κορίτσι στο σπίτι τους. Όπως θα καταθέσει ο ίδιος ο Φουρνιρέ, εξοργίστηκε όταν του είπε ότι δεν είναι παρθένα και της επιτέθηκε. Η 21χρονη όμως αντιστάθηκε με όλες της τις δυνάμεις και χρειάστηκε η βοήθεια της Ολιβιέ για να την στραγγαλίσουν. Την έθαψαν στον κήπο του Σατό που είχαν αγοράσει.

Το απόγευμα της 20ής Δεκεμβρίου 1989 ο Φουρνιρέ, η Ολιβιέ και ο μόλις ενός έτους γιος τους Σελίμ βρίσκονταν στη βελγική πολη Σεντ Σερβέ. Είδαν στο δρόμο τη 12χρονη Ελισαμπέθ Μπρισέ. Το παιδί μπήκε σε ένα σπίτι και ο Φουρνιρέ ζήτησε από τη σύζυγο του να περιμένουν. Όταν η 12χρονη βγήκε την πλησίασαν και της είπαν ότι θέλουν οδηγίες για έναν παιδίατρο ώστε να πάνε το μωρό. Συμφώνησε να τους βοηθήσει. Την πήγαν στο σπίτι όπου έμεναν και στη συνέχεια στο σατό. Όταν ο Φουρνιρέ διαπίστωσε ότι η 12χρονη έχει περίοδο εξοργίστηκε και την στραγγάλισε. Την έθαψαν στον κήπο του σατό και τα λείψανα της εντοπίστηκαν τον Ιούλιο του 2004.

Η αυτοκτονία ενός αθώου

Στις 21 Νοεμβρίου 1990 το ζευγάρι έφυγε από ένα δικαστήριο στη Ναντ, όπου καταδικάστηκαν για κλοπή, και πήγε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Ρεζέ. Εκεί είδαν την 13χρονη Νατάσα Ντανέ η οποία πήγαινε να φέρει την τσάντα της μητέρας της από το σπίτι. Την πλησίασαν και με το κόλπο με τις οδηγίες την έβαλαν στο αυτοκίνητο. Τη μετέφεραν σε ερημική περιοχή όπου ο Φουρνιρέ την μαχαίρωσε δύο φορές στο στήθος με κατσαβίδι, τη στραγγάλισε και στη συνέχεια τη βίασε. Άφησαν το πτώμα στην παραλία.

Για το έγκλημα κατηγορήθηκε ο γείτονας της 13χρονης, Ζαν Γκρουά. Μάρτυρας είχε δει το παιδί να μπαίνει σε ένα λευκό βαν και ο Γκρουά είχε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Μετά από δύο μήνες στη φυλακή ο Γκρουά αυτοκτόνησε.

Στις αρχές του 1990 το ζευγάρι μετακόμισε στο Βέλγιο και ακολούθησε ένα διάστημα όπου σταμάτησαν τις δολοφονίες. Στις 16 Μαΐου 2000 όμως ο Φουρνιρέ, ενώ οδηγούσε το βαν του, είδε την 18χρονη Σελίν Σεζόν. Την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητο και την πήγε σε ένα δάσος όπου την βίασε και την στραγγάλισε. Το πτώμα της βρέθηκε τον Ιούλιο του 2000.

Στις 5 Μαΐου 2001 ο Φουρνιρέ συνάντησε έξω από μια βιβλιοθήκη στο Σεντάν την 13χρονη Μανάνια Θαμπόνγκ, την οποία γνώριζε ήδη. Την κάλεσε να πάει στο σπίτι του να παίξει με τον γιό του. Το κορίτσι ανέβηκε στο βαν και ο Φουρνιρέ την βίασε και την στραγγάλισε. Τα λείψανα της βρέθηκαν στην 1η Μαρτίου 2002.

Η σύλληψη

Η διαβόητη για την ανικανότητα της βελγική αστυνομία δεν κατάφερε ποτέ να συνδέσει τα εγκλήματα με τον Φουρνιρέ (φωτό) και την Ολιβιέ. Κάποια αποδόθηκαν σε άλλους κατά συρροή δολοφόνους και για κάποια άλλα κατηγορήθηκαν φίλοι ή μέλη της οικογένειας του θύματος. Το τέλος για τη δράση του δολοφονικού ζευγαριού ήρθε στις 26 Ιουνίου 2003, στη βελγική πόλη, Σινέι. Ο Φουρνιρέ έπεισε την 13χρονη Μαρί Ασενσιόν να μπει στο βαν του. «Μου ζήτησε οδηγίες και όταν αρνήθηκα να μπω στο αυτοκίνητο μου είπε με σοβαρό ύφος: Δεν είναι καλό να μην εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους» θα πει το κορίτσι.

Αφού χτύπησε και έδεσε τη Μαρί την έβαλε στο πίσω μέρος του βαν και ξεκίνησε για κάποια ερημική τοποθεσία. Στη διαδρομή όμως το κορίτσι άνοιξε την πίσω πόρτα και δραπέτευσε. Ένας μοτοσικλετιστής που την είδε κράτησε τις πινακίδες του βαν. Στα 61 του πλέον ο Μισέλ Φουρνιρέ συνελήφθη.

Οι νέες αποκαλύψεις

Για περίπου έναν χρόνο το ζευγάρι αντιστάθηκε στις ανακρίσεις. Δεν αποκάλυπτε τίποτα. Όμως τον Ιούνιο του 2004 η Ολιβιέ «έσπασε» και έδωσε τα πρώτα στοιχεία. Μαθαίνοντας ότι η σύζυγος του έχει μιλήσει ο Φουνριρέ ομολόγησε. Αρχικά μίλησε για έξι δολοφονίες όμως ήταν τουλάχιστον οι διπλάσιες. Το 2018 ο «Δράκος των Αρδεννών», όπως τον αποκαλούσε ο Τύπος, παραδέχθηκε ότι ήταν υπεύθυνος για τον φόνο της 19χρονης Μαρί Ανζέλ Ντομές η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1988 στην Οσέρ. Επίσης ομολόγησε ότι τον Μάιο του 1990 βίασε και σκότωσε την 20χρονη φοιτήτρια από την Αγγλία, Τζοάνα Πάρις. Τον Μάρτιο του 2020 ο Φουρνιρέ παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που είχε απαγάγει και σκοτώσει την 9χρονη Εστέλ Μουζέν. Η εξαφάνιση της το 2003 είχε συγκλονίσει τη Γαλλία. Θα ομολογήσει επίσης ότι τη δεκαετία του 1980 είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν πωλητή με στόχο να τον ληστέψει. Μάλιστα ο Φουρνιρέ θεωρούσε ότι το θύμα είχε πεθάνει αλλά έκπληκτος έμαθε ότι επέζησε.

Υπάρχουν κι άλλα θύματα

Η Ολιβιέ (φωτό) υποστήριξε ότι ο σύζυγος της είχε σκοτώσει το 1993 και μια 16χρονη η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι τους. Οι αρχές θεωρούν ότι ο Φουρνιρέ είναι υπεύθυνος και για άλλα εγκλήματα. «Του αρέσει να παίζει την γάτα με τον ποντίκι» αναφέρουν αστυνομικοί που εργάστηκαν στην υπόθεση και τονίζουν πως οι περίοδοι που εμφανίζεται να είναι ανενεργός δεν συνάδουν με την προσωπικότητα του και τον τρόπο που δρούσε. Για έναν ψυχοπαθή όπως ο Φουρνιρέ θα ήταν πολύ δύσκολο να καταπνίξει για χρόνια το πάθος του.

Στην ψυχολογική αξιολόγηση που του έγινε αναφέρεται ότι είναι «ένα μοχθηρό άτομο που δεν έχει κανέναν ανθρώπινο συναίσθημα. Μια εγωκεντρική προσωπικότητα ανίκανη να δείξει μεταμέλεια και αδιάφορη στον πόνο που προκάλεσε. Ένας επικίνδυνος άνθρωπος που είχε εμμονή με τις φαντασιώσεις του και ειδικά να βρίσκει παρθένες ως θύματα».

Στις ομολογίες του ο Φουρνιρέ παραδέχθηκε ότι είχε εμμονή με τις παρθένες και ένιωθε μια παρόρμηση να «βγει για κυνήγι», όπως έλεγε. Παραδέχθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις ήδη σκάψει από πριν τα σημεία που θα έθαβε τα θύματα του.

Η δίκη του ζευγαριού ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου 2008. Η Μονίκ Ολιβιέ συνεργάστηκε με τις αρχές ελπίζοντας σε επιείκεια. Στις 28 Μαΐου 2008 ανακοινώθηκαν οι ποινές. Ο Μισέλ Φουρνιρέ καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς το δικαίωμα αναστολής. Η Ολιβιέ σε ισόβια με ελάχιστη ποινή φυλάκισης τα 28 χρόνια. Το 2010 το ζευγάρι πήγε επισήμως διαζύγιο. Στις 10 Μαΐου 2021 ο Μισέλ Φουρνιρέ πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Η Μονίκ Ολιβιέ είναι σήμερα 81 ετών και θα μείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής της.

ΠΗΓΗ-φώτος: janus.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα