Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:30

Η όπερα του Ουμπέρτο Τζορντάνο”Φεντόρα”στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

713 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/01/2023, 10:48 πμ | 0 σχόλια
Η όπερα του Ουμπέρτο Τζορντάνο”Φεντόρα” την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας-
Απευθείας από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης
Mε την όπερα “Φεντόρα” του Ουμπέρτο Τζορντάνο, συνεχίζονται την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 8μμ οι μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας».
Το συναρπαστικό δράμα του Ουμπέρτο Τζορντάνο επιστρέφει στο ρεπερτόριο της ΜΕΤ για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Γεμάτο με αξέχαστες μελωδίες, εντυπωσιακές άριες και εκρηκτικές αντιπαραθέσεις, η Φεντόρα απαιτεί ένα καστ εξαιρετικών φωνών. Η σοπράνο Σόνια Γιόντσεβα, μια από τις πιο καθηλωτικές καλλιτέχνιδες του σήμερα, τραγουδά τον ομώνυμο ρόλο της Ρωσίδας πριγκίπισσας του 19ου αιώνα που ερωτεύεται τον δολοφόνο του αρραβωνιαστικού της, Κόμη Λόρις, τον οποίο τραγουδά ο σταρ τενόρος Πιοτρ Πετζάλα. Η σοπράνο Ρόζα Φέολα είναι η κόμισσα Όλγα, η έμπιστη της Φεντόρας και ο βαρύτονος Λούκας Μίτσεμ είναι ο διπλωμάτης Ντε Σιριέ, με τον μαέστρο του Μάρκο Αρμιλιάτο να διευθύνει. Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Μακ Βίκαρ δημιούργησε ένα λεπτομερές και δραματικό σκηνικό που ξετυλίγεται για να αποκαλύψει τα τρία ξεχωριστά σκηνικά της όπερας – ένα παλάτι στην Αγία Πετρούπολη, ένα μοντέρνο παριζιάνικο σαλόνι και μια γραφική βίλα στις Ελβετικές Άλπεις.
Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (οδός Περδικάρη 2), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» και πάλι το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:
Λόενγκριν (Βάγκνερ), 18 Μαρτίου 2023
Φάλσταφ (Βέρντι), 1 Απριλίου 2023
Ο Ιππότης με το Ρόδο (Στράους), 22 Απριλίου 2023
Ο Πρωταθλητής (Μπλάντσαρντ), 29 Απριλίου 2023
Ντον Τζιοβάνι (Μότσαρτ), 20 Μαΐου 2023
Ο Μαγικός Αυλός (Μότσαρτ), 3 Ιουνίου 2023
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.
Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα