Σάββατο, 25/03/2023 | 09:06

Εκπόνηση διαχειριστικής-οικολογικής μελέτης για το Έλος Καλοδικίου από τον ΟΦΥΠΕΚΑ

106 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2023, 12:13 μμ | 0 σχόλια

Στην εκπόνηση μελέτης διαχείρισης υδατικών πόρων σε συνδυασμό με ειδική οικολογική αξιολόγηση και σκοπό τη ρύθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών που αφορούν σε είδη ορνιθοπανίδας και σχετίζονται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις έντονες διακυμάνσεις της στάθμης των υδάτων στο Έλος Καλοδικίου Πάργας, προχωρά ο ΟΦΥΠΕΚΑ.
Η μελέτη αφενός θα συμβάλει στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων του Καλοδικίου και παράλληλα στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του Έλους Μαργαριτίου.
Κατά καιρούς έχει διαπιστωθεί ότι οι αυξομοιώσεις στη στάθμη του νερού έχουν δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ορνιθοπανίδα της περιοχή κυρίως στη Βαλτόπαπια ένα προστατευόμενο είδος που είχε σταματήσει να φωλιάζει στο Έλος Καλοδικίου καθώς και την αποικία των ερωδιών που μετακινήθηκε όταν καταστράφηκε η δενδρώδης βλάστηση.
Προκειμένου να εξακριβωθούν τα δεδομένα αυτά και να προκύψει διαχειριστικά χρήσιμη περιβαλλοντική πληροφορία ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα προχωρήσει στην εκπόνηση διαχειριστικής /οικολογικής μελέτης για το Έλος Καλοδικίου με το ποσό των 20.000€.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα