Τρίτη, 16/04/2024 | 18:00

Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή για Υποκλοπές: ο Μητσοτάκης δεν απάντησε και την κοπάνησε

264 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2022, 8:30 πμ | 0 σχόλια

Ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπ. Δικαιοσύνης: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών»

Αθήνα, 8-12-2022

Έχει ακουστεί πολύ συχνά και από πολλά στόματα όλους αυτούς τους μήνες ότι σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, η υπόνοια και μόνο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, θα είχε ήδη οδηγήσει την Κυβέρνηση σε παραίτηση.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης αφού επέλεξε να διαφύγει από το ελληνικό κοινοβούλιο κάποιους μήνες και να μη δώσει απαντήσεις αποφάσισε σήμερα να έρθει για να απαντήσει.

Τι επέλεξε να κάνει σήμερα; Να δραπετεύσει χωρίς να δώσει καμία απάντηση. Εξακολουθεί να μην ξέρει, να μην άκουσε, να μην είδε ότι συνέβη κάτι, κάπου μακριά και δεν είναι αυτός Πρωθυπουργός ακριβώς, διότι έχει και δεν έχει την ευθύνη. Όλα καλά! Όλο το βάρος της χώρας το έχει ο κ. Μητσοτάκης.

Και ήταν σήμερα μια μέρα που κάνουμε μια πολύ ωραία συζήτηση εδώ για το τί προβλήματα είχε η ΕΥΠ και πώς θα τη μεταρρυθμίσουμε. Όλο αυτό το καιρό η προσπάθεια συγκάλυψης, αυτό το δεύτερο σκάνδαλο μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, ξετυλίγεται με διάφορους τρόπους, με ό,τι εφηύραν.  Εξεταστικές που δεν ήταν εξεταστικές, συνεδριάσεις που είχαν απόρρητο, μάρτυρες που θα έρχονταν, αλλά δεν ήρθαν και τελικά φτάνουμε στο ότι, δήθεν, δεν αφορούν κανένα τα θέματα αυτά.

Χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία όλο το οπλοστάσιο για να πείσει ότι  δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Και ότι περίπου πρόκειται για κανονικότητα, διότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει, παρακολουθήσεις γίνονται σε όλον το κόσμο, άρα έτσι γίνεται και εδώ. Αυτό είναι το αφήγημα.

Και δήθεν ότι εδώ δεν τίθεται θέμα ούτε Δημοκρατίας, ούτε εκτροπής, ούτε παραβιάσεων της υπάρχουσας νομοθεσίας, του νομικού οπλοστασίου της χώρας μας το οποίο υπάρχει και είναι ισχυρό και κάλυπτε και την ΕΥΠ. Και γι’ αυτό λέμε όλο αυτό το διάστημα για τα παράνομα λογισμικά. Γιατί τα λέμε παράνομα, αφού έρχεται τώρα η ΝΔ να τα νομιμοποιήσει; Όλοι παράνομα τα λένε όμως και οι της κυβέρνησης.

Κοιτάξτε, κ.κ. συνάδελφοι,

Νόμιμες επισυνδέσεις και νόμιμες παρακολουθήσεις στη χώρα κάνει και η ΕΥΠ και η ΔΑΕΕΒ και η ΔΙΔΑΠ, υπηρεσίες της αστυνομίας προφανώς για να παρακολουθήσουν τους κακοποιούς, το έγκλημα και τις εθνικές απειλές. Την τρομοκρατία και κάθε εθνική απειλή. Και ορθώς.

Η Κυβέρνηση, όμως, έφτιαξε μια νέα κατηγορία παρακολουθήσεων: «Μαξίμου – ΕΥΠ-Predator», ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται κάποιο κατασκοπευτικό λογισμικό.

Για να παρακολουθήσουν τελικά ποιους;

Να παρακολουθήσουν καταρχάς πολιτικούς αντιπάλους, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Σπίρτζη, εμένα, δημοσιογράφους, στη συνέχεια εν ενεργεία Υπουργούς, τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, τις συζύγους υπουργών, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ανθρώπους κλειδιά στη Διοίκηση.

Το ερώτημα είναι γιατί;

Αν κάποιος δει ποιους παρακολουθούσε, όλο αυτό το σύμπλεγμα ποιο είναι, από το ποιος χρειάζεται την πληροφορία μέχρι το πώς αξιοποιείται αυτή η πληροφορία, από εκεί προκύπτει και το ποιος παρακολουθεί.

Η μέθοδος της ομηρείας των παρακολουθούμενων και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης είναι το μοντέλο της καθεστωτικής διακυβέρνησης.

Κι αυτό το καθεστωτικό μοντέλο το έχτισε  από την πρώτη μέρα ο κος Μητσοτάκης, όταν ο ίδιος πήρε την ΕΥΠ στο Μαξίμου, όταν έβαλε τον αρεστό του Διοικητή, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία και αλλάζοντάς τη στη συνέχεια για να ελέγχει ο ίδιος από το Μαξίμου με τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Κοντολέοντα όλο αυτό το σύστημα.

Και αυτά πια έχουν αποδειχθεί και έρχονται και από την πλευρά της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θυμάστε τί έλεγε ο κ. Σαμαράς το 2015; «Μη τολμήσετε κ. Τσίπρα να πάρετε την ΕΥΠ στο Μαξίμου. Η συγκέντρωση των εξουσιών στον Πρωθυπουργό θα κάνει τη χώρα Β. Κορέα». Δεν τον άκουσα να το θυμάται χθες ο κ. Σαμαράς αυτό, όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα Β. Κορέα. Δεν την έκανε ο Τσίπρας πάντως.

Δεν σχολιάζω καν την παρακολούθηση των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει.

Και τί μας λένε υπουργοί όλες αυτές τις ημέρες; Τα εξής υπεραπλουστευτικά διλήμματα.

«Θέλουμε ΕΥΠ;», ρωτά ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Θέλουμε Δημοτική Αστυνομία;», ρωτά ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Θέλουμε Αστυνομία;», ρωτά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αυτές είναι ψυχολογικές παγίδες, επικοινωνιακή μέθοδος, κάνεις ένα ερώτημα για να πάρεις την απάντηση που θέλεις και που είναι βέβαιο ότι δε μπορεί να είναι άλλη από τη συγκεκριμένη, δηλαδή η απάντηση είναι «ναι».

Ψευτοδιλήμματα για να εκμαιεύσεις τις απαντήσεις και να μην απαντήσεις τελικά στα κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία ποια είναι;

Θέλουμε μια ΕΥΠ που παρακολουθεί αρχηγούς κομμάτων, Υπουργούς Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων;

Θέλουμε μια αστυνομία που να δρα αυθαίρετα, να είναι ρουσφετολογική, να πυροβολεί εν ψυχρώ ανηλίκους;

Θέλουμε μια Κυβέρνηση που διαφθείρει το πολιτικό και αστυνομικό προσωπικό της χώρας, υποχρεώνοντάς τους να κάνουν παράνομες παρακολουθήσεις κατά του Κράτους;

Αυτά είναι τα ερωτήματα, για να συνεννοηθούμε.

Το παρόν νομοσχέδιο έχει ήδη αποδομηθεί στα εξής σημεία:

Διατήρηση Αρχείου Παρακολούθησης: Ενημερώνουν μετά από τρία χρόνια εφόσον κρίνει ο παρακολουθών κι ενώ τα αρχεία θα έχουν καταστραφεί στους 6 μήνες.

Ενημέρωση παρακολουθούμενου: αναδρομικά, ούτε να το φανταστούμε, δηλαδή για τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Κουκάκη δεν θα μάθουμε ποτέ, αν παρακολουθούνταν.

Ποιος θα αποφασίσει για αυτή την ενημέρωση; Θα αποφασίσει αυτός που διέταξε τη παρακολούθηση. Δηλαδή ένα όργανο, που είναι δύο εισαγγελείς και τρίτο μέλος ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Γίνεται τώρα η νομιμοποίηση του σκανδάλου και της συγκάλυψης. Αυτό κάνει αυτό το νομοσχέδιο. Έχουν αντιταχθεί οι πάντες σε αυτό το νομοσχέδιο. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ΑΔΑΕ, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλογών κλπ.

Η PEGA είπε ότι αν δεν είχε δράσει η ερευνητική δημοσιογραφία θα εξελισσόταν ακόμη το σκάνδαλο στη χώρα μας.

Και σήμερα έρχεται η κυβέρνηση και το νομιμοποιεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Αυτό λοιπόν, κ.κ συνάδελφοι, είναι ένα σκάνδαλο που αποτέλεσε τον τρόπο λειτουργίας της Κυβέρνησης μέσα από το Μαξίμου.

Η ερευνητική δημοσιογραφία έκανε το χρέος της.

Η Δικαιοσύνη καλείται να κάνει το δικό της χρέος.

Και βεβαίως δεν είδαμε καμία μήνυση από τους παρακολουθούμενους, μια προσφυγή προς τη δικαιοσύνη, ούτε καν για λόγους ευθιξίας.

Κομματική Πειθαρχία ή εκβιασμός;

Ενδεχομένως να ξέρουν αυτοί ότι κάποιες ηχογραφήσεις θα έχουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

Δείτε το σχετικό video > https://youtu.be/EbLghpoDlMQ 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα