Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:48

Το λεύκωμα των 100 χρόνων ιστορίας της παρουσίασε η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας”

456 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/12/2022, 7:19 μμ | 0 σχόλια

Τα 100 χρόνια παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης γιόρτασε η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας” παρουσιάζοντας ένα μοναδικό λεύκωμα με την ιστορία της.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης Θεοδώρα Μπάλλα αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του λευκώματος, τους χορηγούς της έκδοσης και τα βιογραφικά των Προέδρων της Φιλαρμονικής από το 1920 μέχρι σήμερα.
Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Πολιτιστικού Σωματείου, συνεχάρη τον πρόεδρο του Δημήτρη Παππά, ενώ ευχήθηκε τα χρόνια παρουσίας του “Ορφέα” να είναι πολλά περισσότερα.
Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Δημήτρης Παππάς ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του λευκώματος, στο κτίριο του “Ορφέα” και τη δωρεά μουσικών οργάνων, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί συνέβαλαν καθοριστικά στην λειτουργία της όλα αυτά τα χρόνια.
Συγκινητική ήταν η παρέμβαση της Εφης Γιώτη η οποία συμμετείχε στη γυναικεία ομάδα του “Ορφέα”παραθέτοντας γεγονότα και πρόσωπα που έκαναν το κοινό να χειροκροτήσει θερμά.


Χαιρετισμό μεταξύ άλλων έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ,οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος , ο πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Λουκάς , η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μάκης Μάτσας.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβαν μουσικοί της Φιλαρμονικής «Ορφέας». Η Στέλλα Γιωτοπούλου στο φλάουτο και η Θάλεια Βαγγέλη στο Πιάνο, ο Χρήστος Καπλάνης στο τρομπόνι και ο Αλέξανδρος Σισμανίδης στο φαγκότο μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους.
Η βραδιά έκλεισε με τις ξεχωριστές μελωδίες από το Ouinteto Καποδίστριας-Φιλαρμονική Κέρκυρας
Στην εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Δαρδαμάνης , δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μπούρης, εκπρόσωποι Συλλόγων κ.ά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα