Τρίτη, 23/04/2024 | 22:18

Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο

239 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/12/2022, 4:16 μμ | 0 σχόλια

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλο, επισκέφθηκε χθες (19/12/2022) το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, σε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κοσμάς, και ο Διευθυντής του Γηροκομείου Λευκάδας, πατέρας Παναγιώτης Ζαβιτσάνος.

Στη ζεστή και εγκάρδια συνάντηση συζητήθηκε η πολύπλευρη και αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης με την Περιφερειακή Ενότητας Λευκάδας, καθώς και οι κοινές δράσεις και έργα, που υλοποιούνται.

«Κάθε επίσκεψή μου στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόφιλο, αποτελεί για εμένα μια ξεχωριστή τιμή. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν περιορίζεται στο εθιμοτυπικό μέρος, αλλά αντιθέτως συνδυάζεται με την ευρύτερη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει σε έργα και δράσεις, την κάνει ακόμα πιο ουσιαστική και παραγωγική. Η εξέλιξη των μεγάλων έργων – μνημείων στη Λευκάδα, ο σχεδιασμός ωρίμανσης νέων μελετών, αλλά και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, αποτέλεσαν αντικείμενα συζήτησης.

Για εμάς, ως Περιφερειακή Αρχή, οι ναοί μας δεν αποτελούν απλά μνημεία του ιστορικού παρελθόντος μας, αλλά ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας του νησιού μας και πυλώνες θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού» υπογράμμισε ο κ. Κτενάς.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκαν στο άριστο κλίμα συνεργασίας, που υπάρχει με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ), και συμφώνησαν να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα ειδική σύσκεψη με θέμα την προώθηση ώριμων μελετών προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-2027».

Τέλος, ειδική αναφορά υπήρξε και στο Γηροκομείο Λευκάδας, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον Μητροπολίτη, τόσο για την πρόοδο του έργου της αποκατάστασης του κτιρίου, όσο και για τις ενέργειες του ιδίου και της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την καταβολή της περσινής επιχορήγησης και τελικά το ίδρυμα να λάβει ενισχυμένη επιχορήγηση για το 2022, ύψους 20.000 ευρώ.

«Το Γηροκομείο Λευκάδας αποτελεί τη σημαντικότερη κοινωνική δομή για το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Η Π.Ε. Λευκάδας αποδεδειγμένα το στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις και θα συνεχίσει να το πράττει» ανέφερε σχετικά ο κ. Κτενάς και προέτρεψε τον π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο να υποβάλλει άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή των 20.000 ευρώ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και ευχών ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα