Σάββατο, 20/04/2024 | 01:44

Π.Ε. Λευκάδας: Πρόσκληση στους ιδιοκτήτες που εμπλέκονται στην Παράκαμψη Καλαμιτσίου

284 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/12/2022, 4:17 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Πρόσκληση στους ιδιοκτήτες που εμπλέκονται στην Παράκαμψη Καλαμιτσίου για την προσκόμιση Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου (ΠΚΑ) – Οδηγίες για την έκδοση του ΠΚΑ

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, σε συνέχεια της με αρ.πρωτ. οικ.85351/13830 ανακοίνωσης για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης συνολικής εκτάσεως 16004.76 τ.μ. στην περιοχή της Τ.Κ. Καλαμιτσίου Λευκάδας – με σκοπό την διαπλάτυνση-βελτίωση της επαρχιακής οδού Αγ. Νικήτας-Καλαμίτσι, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση δρόμου Αγ.Νικήτα-Καλαμίτσι από περιοχή κατολίσθησης έως τη διασταύρωση προς Εξάνθεια και Χορτάτα» (Παράμψη Καλαμιτσίου)ΚΑΛΕΙ τους ενδιαφερόμενους, των οποίων οι ιδιοκτησίες εμπλέκονται στην εν λόγω απαλλοτρίωση, να καταθέσουν Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου (ΠΚΑ) για δικαστική χρήση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

 

Η συλλογή των ΠΚΑ γίνεται από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλαμιτσίου, Γεράσιμο Καράμπαλη (6978018393, karabalis.g@hotmail.com).

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για την άμεση ανταπόκρισή τους καθώς είναι απαραίτητο να προσκομισθούν όλα τα ΠΚΑ για να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Σχετική ανακοίνωση έχει τοιχοκολληθεί και στο πίνακα ανακοινώσεων της Π.Ε. Λευκάδας, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Λευκάδας και στο κοινοτικό κατάστημα της Δ.Κ. Καλαμιτσίου.

 

Οδηγίες για την ηλεκτρονική έκδοση ΠΚΑ

 

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο εκδίδει Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου (ΠΚΑ) με ηλεκτρονικό τρόπο αποκλειστικά.

 

Η υπηρεσία για την έκδοση του ηλεκτρονικού ΠΚΑ παρέχεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ktimatologio.gov.gr/. Για την είσοδο, ο αιτών εισάγει τους κωδικούς taxisnet

 

Ο αιτών μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, συμπληρώνει τη φόρμα και την αιτιολογία της νόμιμης χρήσης για την οποία προορίζεται το ΠΚΑ (για την απαλλοτρίωση της Παράκαμψης Καλαμιτσίου εισάγετε «για δικαστική χρήση»). 

Τα εκδιδόμενα ΠΚΑ έχουν μορφή .pdf και φέρουν εγκεκριμένη ηλεκτρονική χρονοσφραγίδα και εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Φορέα. Στα ΠΚΑ αναγράφεται μοναδικός συστημικός κωδικός για την πιστοποίηση της αυθεντικότητάς τους μέσω λειτουργίας υπηρεσίας επιβεβαίωσης αυθεντικότητας. Η εκτύπωση του ΠΚΑ λογίζεται ως επίσημο αντίγραφο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα