Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:07

Π.Ε. Λευκάδας: Με επιτυχία η θεατρική παράσταση «Γράμμα απ’ την Μικρά Ασία» στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

291 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2022, 9:30 πμ | 0 σχόλια

Τη συγκινητική παράσταση «Γράμμα απ’ την Μικρά Ασία», του συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, γεμάτη μνήμες από την περιπέτεια του Ελληνισμού με την Μικρασιατική Καταστροφή και την προσφυγιά που ακολούθησε, αλλά και ήχους Μικρασίας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές που παρευρέθησαν το Σάββατο (10/12/2022) το βράδυ στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Λευκάδας.

 

«Όταν η ιστορία συναντάει την τέχνη το αποτέλεσμα είναι παραστάσεις σαν το ‘Γράμμα απ’ τη Μικρά Ασία’, που επιβεβαιώνουν το γιατί η Λευκάδα έχει τόσο ισχυρό αποτύπωμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας. 

 

Απόψε, ο εμβληματικός χώρος της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής – που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία των προσφύγων της Μικράς Ασίας στη Λευκάδα – μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες του ‘δικού μας’ Δημήτρη Βερύκιου και της άξιας συνεργάτιδάς του Βάσιας Βουγιούκλη, με φυσικό ήχο και φωτισμό, πλημμύρισε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής και ενός τόπου, που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

 

 

 

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, και ιδίως το Δημήτρη Βερύκιο, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος μας παραχώρησε τον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, τον π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη για τη πολύτιμη βοήθειά του, αλλά και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την παράσταση. 

 

Η Π.Ε. Λευκάδας έχει διαρκή και παραγωγική συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας & Ιθάκης, ενώ αποτελεί και ισχυρό σύμμαχο των πολιτιστικών σωματείων της Λευκάδας μας, με στόχο την προστασία, ανάδειξη και προβολή των μνημείων, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μετά το τέλος της παράστασης.

 

Την παράσταση, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας & Ιθάκης (ΙΜΛΙ), για τα 100 χρόνια εθνικής μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή, χαιρέτησε ο «οικοδεσπότης» Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας.

 

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από την παράσταση «Γράμμα απ’ την Μικρά Ασία» στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Λευκάδας, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=RuPaBjs8EXA

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα