Τετάρτη, 24/04/2024 | 01:15

Πρέβεζα: Η δική μας συμβολή στον Γιώργο Μ.

547 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/12/2022, 5:23 μμ | 0 σχόλια

Την Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2022 πραγματοποιήσαμε το Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το συμβολικό ποσό από τις συμμετοχές των παιδιών πηγαίνει για καλό σκοπό.
Ένας νέος άνθρωπος, συμπολίτης μας, ο Γιώργος Μ. δίνει τον δικό του καθημερινό αγώνα για τη ζωή του. Η σπάνια νόσος του απαιτεί πολυδάπανα χειρουργεία και ιατρικές πράξεις. Μια μητέρα (είναι μονογονεϊκή οικογένεια) έχει τσακιστεί ψυχολογικά από την αδιαφορία της πολιτείας και την αγωνία για τη ζωή του παιδιού της. Το ποσό που συλλέξαμε είναι συμβολικό και δε λύνει το πρόβλημα.
Που είναι όμως τόσο καιρό οι τοπικοί φορείς; Ο Δήμος; Η Αντιπεριφέρεια;
Δαπανούνται κατά καιρούς δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φιέστες δίχως κανένα ανταποδοτικό όφελος στην τοπική κοινωνία και οι ευάλωτοι υποφέρουν όλο και περισσότερο.
Το Υπουργείο Υγείας που είναι; Δεν θα έπρεπε σε αυτές τις περιπτώσεις να παρεμβαίνει και να αναλαμβάνει όχι μόνο όλα τα κόστη των χειρουργείων και των ιατρικών πράξεων αλλά και να στηρίζει τους ευάλωτους στην καθημερινότητά τους. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, θα είχαν όλοι ανεξαιρέτως ζωή αξιοβίωτη. Στη δική μας πολιτεία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.
Στο εργαστήρι μας, τα παιδιά ολοκληρώνοντας τα έργα τους, έγραψαν τις ευχές τους για τον καινούριο χρόνο. «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ» «ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ» «ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ» «ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΓΑΠΗ» «ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΓΕΙΑ» «ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»!!!
Μήπως να δώσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και των τοπικών αρχών στα παιδιά για να εξυγιανθεί η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ;;;
Καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο κι ας έχουμε το νου μας στον συνάνθρωπο και σε κάθε πλάσμα που χρειάζεται τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας.

Πέλα Καλογήρου & Σοφία Χόρτη

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα