Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:25

“Μια νέα πατρίδα: Η Πρέβεζα και οι πρόσφυγες” o τίτλος έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/12/2022, 11:00 πμ | 0 σχόλια

Mια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό έως και την 31 Ιανουαρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης τις ώρες 8:30-15:30.
Η έκθεση, την οποία διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους έχει ως τίτλο “Μια νέα πατρίδα: Η Πρέβεζα και οι πρόσφυγες”και αποτυπώνει την άφιξη των προσφύγων στην Πρέβεζα και την κινητοποίηση των τοπικών αρχών και των κατοίκων της περιοχής να συμβάλουν στην υποδοχή και εγκατάστασή τους.
Την βραδιά των εγκαινίων στην οποία μίλησαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη και ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Σπύρος Σκλαβενίτης, έντυσε μουσικά το σύνολο της παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείο Πρέβεζας, υπό την επιμέλεια του υπεύθυνου καθηγητή Γεωργίου Μακρίνα , ενώ ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου προσέφεραν παραδοσιακά γλυκίσματα.


Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα