Σάββατο, 20/04/2024 | 09:43

Θανάσης Καββαδάς: «Η αλληλεγγύη το όπλο της κοινωνίας μας στους δύσκολους καιρούς»

253 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/12/2022, 5:25 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Η αλληλεγγύη το όπλο της κοινωνίας μας στους δύσκολους καιρούς» – Δωρεά 100 δωροεπιταγών των 50 € από το Λεωνίδα Πάλμο παρέδωσε ο Βουλευτής στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Λευκάδας

 

Tον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, κ.κ.Θεόφιλο, πρόεδρο του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Λευκάδας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, και παρέδωσε 100 δωροεπιταγές των 50 ευρώ, δωρεά του Λεωνίδα Πάλμου, προκειμένου να δοθούν σε άπορες οικογένειες του νησιού για αγορές προϊόντων από σούπερ μάρκετ. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να αποτελώ, για δεύτερη φορά μετά από το Πάσχα του 2020, κρίκο σε μια αλυσίδα ανθρωπισμού, μαζί με τον κ.Πάλμο και τον Σεβασμιώτατο κ.κ.Θεόφιλο Η δωρεά αυτή έχει σκοπό να συνεισφέρει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ομορφαίνοντας έτσι τις γιορτινές ημέρες και δίνοντας χαρά και ζεστασιά σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. 

Και βεβαίως, η δωρεά θα διαμοιραστεί μέσω της Εκκλησίας μας, εκείνης που χάρη στο θεάρεστο έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης μετουσιώνει σε πράξη το μήνυμα «αγαπάτε αλλήλους», και που γνωρίζει καλύτερα τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια.

Ο κ. Πάλμος, αυτός ο σπουδαίος Λευκαδίτης της ομογένειας, έχει κάνει σκοπό της ζωής του να μοιράζεται την επιτυχία που με κόπο κατέκτησε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους ανθρώπους της ιδιαίτερης πατρίδας του. Και πρέπει να πω ότι αυτή δεν είναι η μοναδική δωρεά του στη Λευκάδα τις φετινές γιορτές, αφού ήδη έχει βοηθήσει στο στολισμό χριστουγεννιάτικων δέντρων στην πόλη μας, στο Νοσοκομείο αλλά και στη γενέτειρά μας, το Κατωχώρι, ενώ σύντομα πρόκειται να μοιράσω εκ μέρους του μικρά δώρα σε περιφερειακά νηπιαγωγεία και ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία της Λευκάδας, μεταξύ αυτών και στο Μεγανήσι και τον Κάλαμο.

Το μεγάλο όπλο της κοινωνίας μας στους δύσκολους καιρούς είναι η αλληλεγγύη. Και δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή για να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, από τα Χριστούγεννα, μια γιορτή αγάπης, ελπίδας, ανθρωπιάς. 

Αυτές τις άγιες ημέρες, ας θυμόμαστε τον πλησίον και ας δώσουμε, όπως μπορεί ο καθένας, μια ανάσα χαράς και ελπίδας σε όσους έχουν την ανάγκη μας. Ας μην αφήσουμε κανέναν μόνο αυτές τις γιορτές. Ας μετατρέψουμε το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου, σε πράξεις αγάπης. Καλές Γιορτές, με υγεία, ευτυχία, δημιουργία.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα