Τρίτη, 16/04/2024 | 15:59

Θανάσης Καββαδάς: «Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τη μελετοκατασκευή του πρώην Κέντρου Νεότητας»

341 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/12/2022, 4:27 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Μετά από 18 μήνες ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τη μελετοκατασκευή του πρώην Κέντρου Νεότητας»

Εκδόθηκε έπειτα από 18 μήνες ενστάσεων και προδικαστικών προσφυγών η τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων για τον προσωρινό ανάδοχο του έργου της μελέτης και της ανακατασκευής του πρώην Κέντρου Νεότητας, το οποίο προορίζεται μελλοντικά να στεγάσει τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα.
Αυτήν τη στιγμή η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών του Ιονίου Πανεπιστημίου βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια το Πρυτανικό Συμβούλιο να κατακυρώσει το διαγωνισμό και να προχωρήσει ο προσυμβατικός έλεγχος και, τελικά, η υπογραφή της σύμβασης
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε:
«Η δικαστική διαμάχη για την ανάδειξη αναδόχου από το διαγωνισμό για τη μελέτη και κατασκευή του Κέντρου Νεότητας διήρκεσε αρκετό καιρό, πλέον όμως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία των ελέγχων και υπογραφεί η σύμβαση, ο ανάδοχος θα είναι πλέον έτοιμος να ξεκινήσει την σύνταξη της μελέτης εφαρμογής, να προχωρήσει στην έκδοση των αναγκαίων αδειών και, τέλος, να περάσει στη φάση της κατασκευής.
Από το 2020 ξεκινήσαμε μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο την προσπάθεια να λειτουργήσει Πανεπιστημιακό Τμήμα στη Λευκάδα. Στο πλαίσιο αυτό, εξακολουθούμε να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να ευοδωθεί η διεκδίκηση – μια διεκδίκηση που θα συνεχιστεί, με στόχο το νησί μας να γίνει ένας κόμβος εκπαίδευσης και κατάρτισης.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα