Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:18

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης μέσα από τα “μάτια” της ψυχής

349 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/12/2022, 2:54 μμ | 0 σχόλια

Εκπαιδευτικές δράσεις για ΑΜΕΑ πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι δράσεις αφορούσαν άτομα με οπτική και νοητική αναπηρία και πήραν μέρος το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Ονειρο ζωής” Πρέβεζας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση Βορειοδυτικής Ελλάδας με έδρα τα Ιωάννινα.
Οι δύο ομάδες συμμετείχαν σε διαδραστικές περιηγήσεις, με άξονα προεπιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια.
Το εργαστήριο για τα άτομα με νοητική αναπηρία περιελάμβανε δημιουργία αντιγράφων εκθεμάτων, επίλυση παζλ και παιχνίδι μνήμης. Οι τυφλοί ή/και μερικώς βλέποντες συμμετείχαν σε εργαστήριο πηλοπλαστικής.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες για τον ενθουσιασμό τους κατά την υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαίτερα την κ. Ελευθερία Γιώτη εκ μέρους του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Όνειρο ζωής” και τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα του Συνδέσμου Τυφλών Περιφερειακής Ενότητας Βορειοδυτικής Ελλάδας Απόστολο Σιώτο και Έλενα Σταύρου αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται δε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης είναι προσβάσιμο σε άτομα με καροτσάκι και διαθέτει ενημερωτικό φυλλάδιο σε γραμμή ή Braille με κάτοψη του μουσείου καθώς και απτικό χάρτη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα