Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:39

Γ. Νίτσας: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως “πλυντήριο” για κάθε είδους “σωτήρες”

306 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/12/2022, 2:05 μμ | 0 σχόλια

Άρθρο του Γιώργου Νίτσα
Επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” και υποψηφίου Δημάρχου Πρέβεζας
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως “πλυντήριο” για κάθε είδους “σωτήρες”
Έχοντας υπηρετήσει από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και του επικεφαλής δημοτικής παράταξης την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πρέβεζας, έχω διαμορφώσει πλέον ικανή εμπειρία να διακρίνω την κρισιμότητα ορισμένων εκλογικών αναμετρήσεων.
Οι εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας είναι ίσως η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων 20 ετών στην αυτοδιοίκηση. Κι αυτό γιατί οι προκλήσεις για τον α’ και β’ βαθμό της αυτοδιοίκησης είναι τεράστιες, σε σημείο πού ή οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσουν τις πολιτικές τομές που απαιτούνται και πραγματικά θα συνεισφέρουν στην τοπική ανάπτυξη ή θα αποτελούν απλώς διαχειριστές της μιζέριας ενός συγκεντρωτικού κράτους που μοιράζει αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους στην αυτοδιοίκηση.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση όμως υπάρχει ακόμη μία παράμετρος που είναι κομβική για τις επόμενες δεκαετίες.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως “πλυντήριο” για κάθε είδους “σωτήρες”.
Είμαι επικεφαλής σε μία ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, όπου φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να έχει και την κομματική του ταυτότητα και ιδεολογία, χωρίς όμως αυτή να μπαίνει πάνω από τη φιλοσοφία, τη λειτουργία και τη δράση της παράταξης στην τοπική αυτοδιοίκηση, προς το συμφέρον του τόπου.
Τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των δημοτών και του Δήμου μπαίνουν πάνω από τα υπόλοιπα. Η “Ανάπτυξη Τώρα” κι εγώ προσωπικά υποστηρίζουμε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Και έτσι πορευόμαστε και το υλοποιούμε στην πράξη.
Εμφανίζονται κατά καιρούς “κομματικοί σωτήρες”, οι οποίοι “τοποθετούνται” επικεφαλής σχημάτων και όχι μόνο δεν “σώζουν” τίποτα, αλλά φροντίζουν να χρησιμοποιούν και την τοπική αυτοδιοίκηση για να ανελιχθούν πολιτικά, αφήνοντας πίσω τους πολλές φορές συντρίμμια.
Εμφανίζονται όμως κατά καιρούς και άλλου είδους “σωτήρες”. Εκείνοι που επικαλούνται την “εμπειρία τους” σε θέσεις διοίκησης την εποχή των “παχιών αγελάδων” στα οικονομικά της χώρας, όταν σπατάλησαν και υπονόμευσαν με τον τρόπο που άσκησαν διοίκηση μία χρυσή ευκαιρία για το μέλλον του τόπου και τα παιδιά του. Είναι οι “σωτήρες από τα παλιά”, μιας αποτυχημένης πολιτικής “συνταγής”.
Πιστεύω ακράδαντα πως η Πρέβεζα έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη σε εκείνους που χρησιμοποίησαν την αυτοδιοίκηση όχι για να υπηρετήσουν τους πολίτες, αλλά για να κάνουν μικροπολιτική.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” κι εγώ προσωπικά πιστεύουμε σε μία νέα αυτοδιοικητική κουλτούρα και σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου, πιο συμμετοχικό και πιο δημοκρατικό. Κάτι που θα μείνει ως κληρονομιά στις επόμενες γενιές και θα οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου.
Οι “συνταγές” του παρελθόντος έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα.
Ήρθε η ώρα για το πραγματικά νέο!
Ήρθε η ώρα για την πολιτική αλλαγή στο Δήμο Πρέβεζας!
Ήρθε η ώρα για μια πραγματική, δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση στο Δήμο Πρέβεζας.
Ήρθε η ώρα της “Ανάπτυξης Τώρα”!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα