Πέμπτη, 18/04/2024 | 21:32

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας: Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ

277 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/12/2022, 12:51 μμ | 0 σχόλια

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ

Οι ζωές των νέων και των Ρομ μετράνε – Παραδειγματική καταδίκη του δολοφόνου αστυνομικού!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, Πέμπτη 15/12 στις 18:30 στην Κεντρική Αγορά (Θεοφάνειος)

 

 

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός. Δολοφονήθηκε, με σφαίρα στο κεφάλι, από ένστολο της ελληνικής αστυνομίας. Δεν ήταν τα 20 ευρώ αλλά ο ρατσισμός απέναντι στους Ρομά, η λογική «τα λεφτά πάνω από τις ανθρώπινες ζωές», που οδήγησαν τον αστυνομικό να πυροβολήσει στο ψαχνό. Σήμερα το ποτήρι της οργής για την κρατική βία και καταστολή ξεχειλίζει.

Το δόγμα του «νόμου και της τάξης» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια σε εργαζόμενους/ες, νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες των κοινωνικών κινημάτων μαζί με τον αχαλίνωτο ρατσισμό, τους πνιγμούς προσφύγων στα σύνορα, τις επαναπροωθήσεις, τις εκτοπίσεις έξω από τις πόλεις σε στρατόπεδα-γκέτο, την κτηνώδη επίδειξη δύναμης απέναντι στους φτωχούς και περιθωριοποιημένους, καταλήγει σε θανάσιμα αποτελέσματα.

Έναν μόλις χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ν. Σαμπάνη από δεκάδες πυρά αστυνομικών, φαίνεται πως οι ζωές των νέων ρόμ δεν μετράνε. Η δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη ήταν προδιαγεγραμμένη από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Θεοδωρικάκο, με τη αμέριστη στήριξη στους δολοφόνους αστυνομικούς του Σαμπάνη. Η δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη επιβραβεύτηκε με τα έκτακτα ματωμένα επιδόματα -ντροπή για αυτούς που τα ψήφισαν- για τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η μανία των αστυνομικών, ειδικά απέναντι σε Ρομ, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των ακροδεξιών – φασιστικών θυλάκων που ποτέ δεν διαλύθηκαν (ο δράστης πιθανά μέλος της Χ.Α). Αποτελούν αποδείξεις του κρατικού ρατσισμού που λειτούργησε και λειτουργεί με όλες τις κυβέρνηση και αντιμετωπίζει ομάδες του πληθυσμού ως δυνάμει δολοφονημένους/ες χωρίς τιμωρία (διαχρονική ασυλία και ατιμωρησία αστυνομικών), και τη μετατροπή της ΕΛΑΣ σε ένα σώμα δολοφονικής καταστολής στρατιωτικού τύπου.

Η ένταση της κρατικής καταστολής, η καλλιέργεια κλίματος εμφύλιου των φτωχών και ο ρατσισμός εξυπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και τη σαπίλα των σκανδάλων της, διασπείρει την τρομοκρατία και καθιερώνει έναν ανεξέλεγκτο κατασταλτικό μηχανισμό ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία. Δηλώνουμε ότι θα στήσουμε τείχος ενάντια στη συγκάλυψη και τις μεθοδεύσεις που πιθανά θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές.

Ο ξεσηκωμός των Ρομά στις γειτονιές τους αποδεικνύει ότι τα φτωχά και καταπιεσμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας βράζουν και δεν θα να υπομείνουν άλλο την υποτίμηση των ζωών τους. Η οργή ανά τη χώρα είναι δίκαιη, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στις κινητοποιήσεις Ρομ και μπαλαμών και στον αγώνα για δικαιοσύνη, που είναι κοινός μας αγώνας!

 

o Οι ζωές των νέων και των Ρομ μετράνε!

o Παραδειγματική καταδίκη του δολοφόνου αστυνομικού!

o Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός και η καταστολή!

o Κοινοί αγώνες ενάντια στη Φτωχοποίηση και την περιθωριοποίηση!

o Κοινοί αγώνες ενάντια στον Κρατικό Ρατσισμό, που δολοφονεί κατατρεγμένους/ες!

 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

e-mail:antiracism.prv@gmail.com

Fb: antiratsistikiprotovouliaprevezas

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα