Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:40

Χώρος φροντίδας και θηλασμού από τον Δήμο Άρτας

262 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/11/2022, 4:04 μμ | 0 σχόλια

Ένα φιλικό και φιλόξενο χώρο φροντίδας για τις ίδιες και τα βρέφη τους θα συναντήσουν οι νέες μητέρες που θα επισκεφτούν τα ανακαινισμένα Δημοτικά Κτίρια στην πλατεία Αγίου Δημητρίου: τον χώρο φροντίδας και θηλασμού.

Ο νέος χώρος παραδόθηκε την Κυριακή το πρωί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, στις Εθελόντριες της Άρτας, του Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Παναγιώτη Γαλάνη.

«Παραδώσαμε σήμερα έναν όμορφο χώρο θηλασμού, αποτίωντας έτσι τον έμπρακτο σεβασμό μας στις νέες μητέρες αλλά και στην ιερή διαδικασία του θηλασμού. Πολλά συγχαρητήρια στις εθελόντριες για την ευαισθησία που δείχνουν απέναντι σε όλες τις μητέρες. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους», είπε ο Χρήστος Τσιρογιάννης κατά την παράδοση του χώρου.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Παναγιώτης Γαλάνης, σημείωσε στις δηλώσεις του και μια ακόμη πτυχή του θέματος: «Ενώ όλοι αναγνωρίζουν το δικαίωμα στον μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του για τα βρέφη, οι συνθήκες ζωής πολλές φορές κάνουν δύσκολη την όλη διαδικασία. Από τις εργασιακές ανάγκες μέχρι τα λάθος κοινωνικά στερεότυπα, οι θηλάζουσες ακόμη και σήμερα συναντούν εμπόδια που θα έπρεπε να έχουν εκλείψει. Ελπίζουμε, ο καινούργιος χώρος να βοηθήσει τις γυναίκες και τα μωρά τους».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα