Τετάρτη, 24/04/2024 | 12:27

Κώστας Μπάρκας: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την κυβέρνηση

396 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2022, 2:05 μμ | 0 σχόλια

 

Κώστας Μπάρκας: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την κυβέρνηση, που δεν εκτελεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά

Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν πενήντα επτά (57) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, για τη μη εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
Η Αναφορά, που κατατέθηκε από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία της Τομεάρχη Εργασίας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στηρίζεται σε σχετικό εξώδικο που κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τη μη εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Ειδικότερα, καταγγέλλεται ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκτελεστεί από τον e-ΕΦΚΑ τελεσίδικες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους ως προς την καταβολή των αναδρομικών τους, ενώ παράλληλα επιβαρύνεται ο Οργανισμός με τους αναλογούντες από την ανωτέρω καθυστέρηση τόκους.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού έκοψε τη 13η σύνταξη, αφού στέρησε τα αναδρομικά από 1,5 εκατ. συνταξιούχους, αφού πανηγυρίζει για τις εκκρεμείς συντάξεις, όταν με το σύστημα fast track οι μισές κύριες συντάξεις βγαίνουν είτε με λάθη είτε μειωμένες, συνεχίζει τον εμπαιγμό των συνταξιούχων, μη εφαρμόζοντας τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα