Τετάρτη, 06/12/2023 | 02:55

Κοινή Συνεδρίαση της Ν.Ε. με τη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ για την ανάπτυξη του λιμανιού Πρέβεζας

319 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/11/2022, 3:20 μμ | 0 σχόλια

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Με αφορμή την ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πρέβεζας, με θέμα τις προοπτικές Ανάπτυξης του Λιμανιού της Πρέβεζας, σε σχέση με τη λειτουργία του παράλιου μετώπου της πόλης, στην οποία κλήθηκε να εκφέρει τις προτάσεις του και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας του Επιτροπής κ. Ιωάννη Τσίγκρο, να επικαιροποιηθούν οι ήδη διαμορφωμένες θέσεις για το παραπάνω θέμα, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κατόπιν κοινής συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ με την Νομαρχιακή Επιτροπή της Πρέβεζας.
Σε συνέχεια των παραπάνω, την Τετάρτη 2/11/2022 πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων, με την παρουσία και του Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας κ. Δημητρίου Παππά και άλλων εκλεγμένων μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΗ, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Πρέβεζα, για την επικαιροποίηση των θέσεων που αφορούν τη λειτουργία του Λιμανιού της Πρέβεζας. Στην παραπάνω συνεδρίαση αποφασίστηκε να εκφραστούν εμπεριστατωμένα όλες οι προτάσεις, μετά τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων και μελετών, όπως αυτές θα κατατεθούν από την πρόταση της αναθεώρησης του Masterplan του Λιμανιού, των μελετών κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης της πόλης, οι οποίες αποτυπώνονται στο σχέδιο ΣΒΑΚ, καθώς και τις μελέτες που αφορούν τη σύνδεση όλων των χρήσεων του λιμανιού, με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας, όπως για παράδειγμα την Ιόνια και την Εγνατία Οδό.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος για το μεγάλο θέμα της λειτουργίας του Λιμανιού της Πρέβεζας, ως κόμβος εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας, συνδέοντας παράλληλα και άλλες παραδοσιακές χρήσεις της περιοχής, όπως του αλιευτικού καταφυγίου. Αφού μελετηθούν πλήρως όλες οι παραπάνω παράμετροι, από τα συλλογικά όργανα του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, θα ακολουθήσει μια νέα επικαιροποιημένη πρόταση, που θα αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμανιού της Πρέβεζας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, καθώς και τη βέλτιστη σύνδεση του, με τη λειτουργία του παράλιου μετώπου της πόλης.


Τέλος συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, για τα οποία θα κατατεθούν προτάσεις, κατόπιν συνεργασίας της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας. Ελπίζουμε ότι πλέον θα υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο οργάνων, για την εξασφάλιση και ανάδειξη του ρόλου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους.

Ιωάννινα 07.11.2022
Το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ/ΤΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα