Πέμπτη, 18/04/2024 | 03:49

Κακοκαιρία «EVA»: Επιστολή Πέτσα στους ΟΤΑ για αυξημένη ετοιμότητα

405 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/11/2022, 7:17 μμ | 0 σχόλια

Αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας «EVA», ζητά από τους ΟΤΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σε επιστολή του προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, ο κ. Πέτσας αναφέρεται στις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής, με εκδήλωση κατά τόπους επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης καλούνται να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να μεριμνήσουν αμέσως, ιδίως για τον καθαρισμό των φρεατίων, καθώς και για την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων στις γειτονιές.

«Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα σε κάθε πολίτη και αξιοποιώντας τις συνέργειες του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Κεντρικού Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ας κάνουμε έγκαιρα ό,τι χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και αυτή την έκτακτη κακοκαιρία», καταλήγει στην επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα