Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:44

Επίσκεψη εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

298 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2022, 10:39 πμ | 0 σχόλια

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2022 τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ι.Ε.Τ., όπου επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, στην αποστολή της Ε.Ι.Ε.Τ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Μουντάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Τριανταφυλλου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Σουρλόπουλος και ο Ταμίας κ. Άγγελος Βασιλαινας, προσκεκλημένοι της Ευρωβουλευτού κ. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στο Parlamentarium όπου παρουσιάζονται οι βασικοί σταθμοί της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είχαν μια πολύ ουσιαστική συνομιλία με την κα Ασημακοπούλου για τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ελληνική πολιτική σκηνή, ενώ στο περιθώριο είχαν την ευκαιρία να κάνουν και μια σειρά από άλλες επαφές.

Τέλος, όντας την καρδιά της Ευρώπης και έχοντας διαρκώς το βλέμμα στραμμένο στις δυνατότητες ενίσχυσης της θέσης του Περιφερειακού Τύπου, το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία: να ξεκινήσει επαφές με Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (μέσω τηλεδιάσκεψης), ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις καθώς και να διερευνηθούν λύσεις στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος της Περιφέρειας.

Η κα Ασημακοπούλου βρήκε πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα αυτή την πρωτοβουλία της ΕΙΕΤ και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί για να γίνει πραγματικότητα.

Την ευχαριστούμε θερμά τόσο για την πρόσκληση, όσο και για το διαχρονικό ενδιαφέρον της για τα θέματα που απασχολούν τον εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα