Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:17

Εκπαιδευτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε θέματα οδικής ασφάλειας

265 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2022, 1:02 μμ | 0 σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαιδευτική δράση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σχολεία του Νομού Άρτας κατά το χρονικό διάστημα από 03/10/2022 έως 11/11/2022.

Ειδικότερα, 1641 συνολικά μαθητές όλων των τάξεων 41 σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας από Αξιωματικό του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, το οποίο ανέλαβε την υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.

Πέραν των διαλέξεων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια βιωματικής μάθησης. Γυαλιά προσομοίωσης οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, παζλ και επιτραπέζια παιχνίδια κέντρισαν το ενδιαφέρον τους, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην εμπέδωση πολύτιμων γνώσεων.

Για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, απονεμήθηκε σε όλους τους μαθητές βραβείο κυκλοφοριακής αγωγής!

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τη διαμόρφωση σωστής οδικής συνείδησης από μικρή ηλικία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα