Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:28

Δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων: Έργα που είναι σε εξέλιξη τέθηκαν ως προ ημερήσιας διάταξης θέματα

285 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2022, 8:03 μμ | 0 σχόλια

Θέματα που αφορούν κυρίως στην εξέλιξη των έργων τέθηκαν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έργο του μεγάλου δακτυλίου, έργο για το οποίο έδωσε απαντήσεις ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.
Όπως τόνισε πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες.
«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα με τα γεωλογικά προβλήματα που ανέκυψαν. Από την Τεχνική Υπηρεσία έγιναν ήδη συναντήσεις και σύντομα θα έχουμε την οριστική πρόταση η οποία θα είναι πιο οικονομική και θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του δρόμου» ανέφερε ο κ. Αρλέτος.
Όσον αφορά τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης η τελική πρόταση λύσης αναμένεται να δοθεί εντός του επόμενου 15ημέρου.
Σχετικά με το έργο για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο Κουτσελιό ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε αλλαγές που υπήρξαν ως προς τους δικαιούχους διαχείρισης του χρηματοδοτικού προγράμματος. Αυτές έχουν ξεπεραστεί, ο ανάδοχος έχει πληρωθεί και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει για τη συνέχιση των εργασιών.
Απαντώντας σε ζητήματα για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι ουδέποτε στα τριάμισι χρόνια αναφέρθηκαν τέτοια ενώ βασικό ζητούμενο είναι με τις αποφάσεις της να διασφαλίσει την εξέλιξη και ολοκλήρωση όλων των έργων.
Στη συνεδρίαση επανήλθε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης και των led. Ο αντιδήμαρχος έργων σημείωσε ότι η εμπλοκή του Δήμου σταμάτησε με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.
«Οι όροι διακήρυξης και ο διαγωνισμός του έργου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου. Στόχος ήταν να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός, αυτός όμως ορίζεται και από την αγορά», κατέληξε ο κ. Αρλέτος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα