Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:49

Δήμος Πωγωνίου: Στο πράσινο ταμείο η λίμνη Ριαχόβου

259 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2022, 8:12 πμ | 0 σχόλια

Με στόχο να γίνει ευρέως γνωστή η πλούσια φυσική ομορφιά της λίμνης Ριαχόβου, της δεύτερης λίμνης της περιοχής, και να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης ενέταξε ο Δήμος Πωγωνίου σχετική δράση στο Πράσινο Ταμείο.
Το έργο «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” στην Κοινότητα Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», με προϋπολογισμό μελέτης 278.254,00€ με Φ.Π.Α.24%, εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για ανάδειξη του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής ώστε ο Δήμος Πωγωνίου να αποτελέσει τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων καθώς και διαμόρφωση μονοπατιών περιμετρικά της μικρής λίμνης που υπάρχει κοντά στον οικισμό του Ριαχόβου και μεταξύ των χώρων αναψυχής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του έργου για την ανάδειξη της περιοχής «Ντοβρίτσι» θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος αναψυχής μεγάλης έκτασης περιμετρικά της λίμνης που θα καταλήγει στην Κοινότητα Ιερομνήμης, περιοχή στην οποία έχουν γίνει ανάλογες παρεμβάσεις μέσα από το έργο «Αξιοποίηση περιοχής νερόμυλου Ιερομνήμης Δ.Ε. Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 200.000,00€.
«Ο Δήμος Πωγωνίου είναι ευλογημένος με πλούσιο φυσικό κάλλος και σημεία που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν προορισμό για επισκέπτες και τουρίστες αλλά παράλληλα να αποτελέσουν χώρους αναψυχής για τους δημότες μας. Προχωρούμε βήμα – βήμα τον σχεδιασμό μας για τουριστική ανάπτυξη του Δήμου συνδυάζοντας σημεία φυσικού ενδιαφέροντος με την ιστορία της περιοχής, τον πολιτισμό, τα μουσεία και τη λαογραφία του Πωγωνίου ώστε πολύ σύντομα η περιοχή μας να αποτελεί βασική επιλογή για επισκέπτες και τουρίστες» τονίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα