Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:36

Δήμος Ιωαννιτών: Ο αθλητισμός συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

215 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/11/2022, 1:11 μμ | 0 σχόλια

Σε ημερίδα που διοργάνωσε η HIGGS με θέμα “Κοινωνικά ζητήματα και χρήση του τετραπλού έλικα για την αντιμετώπισή τους” συμμετείχε και ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νίκο Τσόλη που αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο και αφορούν την κοινωνικοποίηση των νεαρών προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό του Κατσικά.
Ο κ. Τσόλης τόνισε ότι ο αθλητισμός συνιστά μια διαδικασία που οι συμμετέχοντες καλούνται να διαμορφώσουν κοινούς στόχους και αξίες και να αποτελέσουν παράγοντα κοινωνικοποίησης των ατόμων που συμμετέχουν με όρους ισοτιμίας και σεβασμού προς κάθε άνθρωπο , ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία και την οικονομική κατάσταση του καθενός.
Τέλος ευχαρίστησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Μετάδραση” για την άριστη συνεργασία σε κοινές αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή των νεαρών προσφύγων και προανήγγειλε αθλητική εκδήλωση με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της “ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ” στον Δήμο Πωγωνίου στην οποία θα συμμετέχουν προσφυγόπουλα και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Καλπακίου στις 14 Δεκεμβρίου όπου μεταξύ των άλλων θα παρευρεθούν και γνωστοί Ολυμπιονίκες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα