Τρίτη, 16/07/2024 | 17:02

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα κλιματικής ουδετερότητας

311 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2022, 1:57 μμ | 0 σχόλια

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΡΑΕ στο πλαίσιο της εβδομάδας κλιματικής ουδετερότητας.
Η πρώτη ενημερωτική δράση αφορούσε στον ίδιο τον Δήμο, τις υπηρεσίες και τα νομικά του πρόσωπα και περιελάμβανε εκτενή ενημέρωση για τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης όπως επίσης και για το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε ο Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδικός Επιστήμονας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ Διονύσης Παπαχρήστου.
«Σκοπός των δράσεων που γίνονται είναι η ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, των φορέων της πόλης και της τοπικής κοινωνίας για την κλιματική ουδετερότητα αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, ένα μέγιστο πρόβλημα που μας απασχολεί τους τελευταίους μήνες» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Στην διάρκεια της εβδομάδας και μέσα από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν η ΡΑΕ θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για την κλιματική ουδετερότητα.
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, στις έξι το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» με κεντρικό στόχο τη συνδιαμόρφωση του Κλιματικού Συμφώνου για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας το 2030.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα