Παρασκευή, 19/04/2024 | 00:50

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Ιωάννη Μπρατάκο για θέματα της Λευκάδας

320 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2022, 4:29 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Μπρατάκο για θέματα της Λευκάδας

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Μπρατάκο, ο οποίος έχει αναλάβει τα καθήκοντα της Γραμματείας Πρωθυπουργού, είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της Λευκάδας.
Ο Βουλευτής συνεχάρη τον κ. Μπρατάκο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.
Αρχικά, τον ενημέρωσε για το θέμα του πανεπιστημιακού τμήματος και, αφού του εξέθεσε το ιστορικό, τις επαφές του με το Υπουργείο Παιδείας, τις προτάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου για νέο ακαδημαϊκό αντικείμενο και την πρόοδο στις διαδικασίες για την ανακατασκευή κτιρίου, ζήτησε τη συνδρομή του για να λειτουργήσει στη Λευκάδα τμήμα με ελκυστικό και βιώσιμο αντικείμενο.


Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας καθώς και στη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την υλοποίησή της, και ζήτησε τη συμβολή του Μαξίμου για την κατά το δυνατόν ταχύτερη εκπόνηση των μελετών.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με τη Μαρίνα Βλυχού, όπου ο Βουλευτής παρουσίασε το έργο τονίζοντας ότι θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στη Λευκάδα. Επεσήμανε ότι η επένδυση εγκρίθηκε τον Μάιο του 2022 από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή προχωράνε οι μελέτες και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στο προεδρικό διάταγμα.
Ο κ.Καββαδάς ανέδειξε επίσης το θέμα της κατασκευής των λιμνοδεξαμενών Βασιλικής και Εγκλουβής και των αρδευτικών τους δικτύων, τονίζοντας ότι πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα για την αγροτική ανάπτυξη της Λευκάδας και τη διαφοροποίηση της οικονομίας της ώστε να ξεφύγει από τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στην ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής που δρομολογείται μέσω του Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και διαγωνισμό μελετοκατασκευής.
Τέλος, ο κ. Καββαδάς ζήτησε από τον Υφυπουργό την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την παράταση της προθεσμίας έγκρισης ή προέγκρισης οικοδομικών αδειών για τα κατά παρέκκλιση οικόπεδα εκτός σχεδίου, ενώ πρότεινε μεσοπρόθεσμα και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ καθώς, όπως ανέφερε, πρόκειται για μία φορολογική επιβάρυνση που υπαγορεύθηκε από έκτακτες συνθήκες κρίσης και θα πρέπει, μόλις υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο, να καταργηθεί.
Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής ανέφερε:
«Είχα μία πολύ εποικοδομητική πρώτη συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, τον κ. Γιάννη Μπρατάκο, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να λάβει γνώση των θεμάτων που μας απασχολούν στη Λευκάδα, καθώς είναι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά πιο κοντά στον Πρωθυπουργό.
Παρόλο που θεωρώ ότι η Λευκάδα έχει κάνει προόδους σε πολλά μέτωπα, όπως η υγεία, η παιδεία, οι υποδομές, ωστόσο πρέπει να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο ταχύτητα και να δρομολογήσουμε τα έργα και τα μέτρα που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Συνεχίζουμε, με σχέδιο και όραμα, για τη Λευκάδα που θέλουμε, τη Λευκάδα του αύριο.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα