Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:13

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Πρέσβη της Ελβετίας

297 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2022, 12:00 μμ | 0 σχόλια

Τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Stefan Estermann υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας ειδικά στον τουριστικό και τον πολιτιστικό τομέα.
Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε διεξοδικά για την περιοχή, τις υποδομές και τις προοπτικές που ανοίγονται.
«Συζητήσαμε την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας ειδικά στον τομέα του τουρισμού καθώς μας ενδιαφέρει πολύ να προσελκύσουμε επισκέπτες από την Ελβετία. Παράλληλα εξετάσαμε τα περιθώρια συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα καθώς η Πρεσβεία αναπτύσσει τέτοιες δράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης ενημέρωσα τον Πρέσβη για τις προοπτικές των Ιωαννίνων στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας και τις δυνατότητες φιλοξενίας επενδύσεων» ανέφερε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του.
Για τον Ελβετό Πρέσβη η επίσκεψη στα Ιωάννινα είναι η πρώτη που κάνει από την ανάληψη των καθηκόντων του. Δήλωσε ενθουσιασμένος με την περιοχή και το φυσικό κάλλος της.
«Διαπιστώνω ότι η πόλη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι. Είμαι ενθουσιασμένος από την περιοχή και τη συνάντηση με τον Δήμαρχο. Συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας και θα βοηθήσουμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας προς την περιοχή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ελβετός Πρέσβης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα