Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:37

Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του κτιρίου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα

334 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/10/2022, 8:49 πμ | 0 σχόλια

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιοποίηση του κτιρίου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα το οποίο θα μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο και την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των διαδικασιών εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Πρέβεζας.
Ο κ. Σεντελές αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε πριν λίγο καιρό στην Πρέβεζα και στις συντονισμένες προσπάθειες που ακολούθησαν οι οποίες, όπως είπε, έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα για τη δημιουργία ενός μουσείου ιστορίας και λαογραφίας για το ιστορικό χωριό του Συρράκου.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, καθώς και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου και κυρίως τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνα Μωραΐτη που συνέβαλαν ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.)” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το όραμα των Συρρακιωτών της Πρέβεζας να γίνει πραγματικότητα. Ο ίδιος τόνισε πως “σήμερα είναι για μας μια σημαντική ημέρα” ανέφερε πως οι Συρρακιώτες είναι μια μεγάλη κοινότητα στην Πρέβεζα και θύμισε ότι η δημιουργία μουσείου ήταν ένα πάγιο αίτημα.
Το πανέμορφο κτίριο,που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας που θα φιλοξενήσει το μουσείο θα ανακαινιστεί πλήρως ώστε να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος, τόνισε ότι οι εργασίες, με χρονοδιάγραμμα 10 μηνών, περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και την προμήθεια αναβατορίου για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ αλλά και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.
Σύμφωνα με τους Δημάρχους Πρέβεζας και Βορείων Τζουμέρκων είναι σημαντικό το ότι υπάρχει μουσειολογική μελέτη σύμφωνα με την οποία θα φιλοξενηθούν τα εκθέματα, που ήδη υπάρχουν, με ασφάλεια και σωστές συνθήκες φύλαξης. Τόσο ο κ. Σεντελές όσο και ο κ. Γεωργάκος εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες θα βρεθεί η λύση στο “πρόβλημα” για να απρόσκοπτη λειτουργία του μουσείου.
Τέλος να σημειώσουμε ότι για το θέμα έγινε και συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας στην οποία εκτός των Δημάρχων Πρέβεζας και Βορείων Τζουμέρκων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ Β.Τζουμέρκων Σκαμνέλος Χρήστος , ο Πρόεδρος της Τ.Κ Συρράκου Βαΐτσης Γιώργος , ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Νταλαούτης Σπύρος και Σιόρεντας Δημήτριος αντίστοιχα καθώς και ο Νομικός Σούλτης Θεόδωρος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα