Παρασκευή, 19/04/2024 | 16:35

Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Πρέβεζα και όχι… μόνο-Σαν σήμερα “τάραξε” τα νερά ο Βασίλης Γιάπρος

861 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/10/2022, 9:04 πμ | 1 σχόλιο

 

Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Πρέβεζα, χρόνια πολλά στην Πρέβεζα και στους απανταχού Πρεβεζάνους. Και όχι μόνο, αναφορικά με την τοπική πολιτική ιστορία… Σαν σήμερα 21η Οκτωβρίου το 2018 (πέρασαν κιόλας 4 χρόνια) ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πρέβεζας.

Στις 21 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Βασίλη Γιάπρου για τον Δήμο Πρέβεζας και στο κλίμα για την επικράτησή του η λέξη “σαρωτικό”, πολύ μικρή,  για να περιγραφεί αυτό που συνέβαινε. Από άκρη σε άκρη στο Δήμο Πρέβεζας υπήρχε μια πρωτοφανής στήριξη στο πρόσωπο του Βασίλη Γιάπρου, ενώ μήνες πριν τις εκλογές (οι οποίες έγιναν τον Μάη του 2019) οι Δημότες Πρέβεζας είχαν ήδη… εκλέξει τον επόμενο δήμαρχό τους με… “Σταλινικά” ποσοστά!

Και πόσο κράτησε αυτή η υποψηφιότητα; Λίγο, όσο κρατάνε οι μεγάλοι έρωτες. Στις 8 Νοεμβρίου του 2018 ο Βασίλης Γιάπρος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου.  Ο Έρωτας του Βασίλη Γιάπρου για την Πρέβεζα όμως παραμένει, είναι διαχρονικός, όπως διαχρονικός είναι και ο πολιτικός έρωτας των Πρεβεζάνων για τον Βασίλη Γιάπρο.

Και μιας και μπήκαμε στη Ρομαντική διάθεση και μιλήσαμε “Περί έρωτος” ο Βασίλης Γιάπρος “τάραξε” τα λιμνάζοντα ύδατα της Πρέβεζας, έδωσε ελπίδα και χαρά σε τόσο κόσμο, αλλά τα πήρε πίσω. Ίσως γιατί έτσι συμβαίνει είτε με τους ανεκπλήρωτους έρωτες, είτε με τις “Μεγάλες αγάπες”  που όσα χρόνια κι αν περάσουν αφήνουν ένα κόμπο στην καρδιά, αλλά αφήνουν και σημάδια.

Και πάντα θα υπάρχει στο πέρασμα του χρόνου, η νοσταλγία που θα συμβαδίζει με την επιθυμία και θα οδηγούν στο απωθημένο αλλά και στη δημιουργία ερωτηματικών: Τι θα γίνονταν εάν..

Η (πολιτική) σχέση του Βασίλη Γιάπρου με την Πρέβεζα και της Πρέβεζας με τον Βασίλη Γιάπρο θα παραμείνει μια σχέση… ανεκπλήρωτη; Θα παραμείνει ένα απωθημένο που δε θα βρει ποτέ την πραγμάτωσή του;

Χρόνια πολλά στην Πρέβεζα, χρόνια πολλά και στον… Πρεβεζάνο Βασίλη Γιάπρο κι ας άφησε αυτή την ανοιχτή πληγή σε χιλιάδες Πρεβεζάνους και Πρεβεζάνες…

Σπύρος Πλέουρας

 

1 σχόλιο για “Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Πρέβεζα και όχι… μόνο-Σαν σήμερα “τάραξε” τα νερά ο Βασίλης Γιάπρος”

  1. Ο/Η Νεκταρία Σταματία Γιάννη λέει:

    Ο Βασίλης Γιαπρος ειναι ένας άνθρωπος με τεράστια ανθρωπιά κατι που δύσκολα συναντάς στις ημέρες μας. Πιστεύω εγω και η οικογένεια μου ότι ειναι πολλή μικρή η θέση του ως Δήμαρχος. Ένα τοσο καθαρο μυαλό,ένας άνθρωπος με γνώσεις δεν πρέπει να αδικείται. Δυστυχώς όμως έχουμε θολώσει κσι δεν ξέρουμε τι κάνουμε. Ο τόπος μας χρειάζεται τέτοια ενεργά άτομα να στρώσουν ενα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα