Τρίτη, 16/07/2024 | 16:59

Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου Πολιτιστικού Κέντρου στην Παλαιά Πόλη

385 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2022, 3:53 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου Πολιτιστικού Κέντρου στην Παλαιά Πόλη – Το έργο υλοποιείται μέσω της πράξης TACTICAL TOURISM του Interreg Ελλάδα-Αλβανία

Ξεκίνησαν και εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες μετατροπής της παλαιάς υφιστάμενης αποθήκης της Π.Ε. Λευκάδας σε Πολιτιστικό Κέντρο.

«Η Πόλη της Λευκάδας σύντομα θα έχει έναν νέο χώρο για την ανάπτυξη πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ένα χώρο καλαίσθητο και κατάλληλα εξοπλισμένο, προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι άρτιο και αντάξιο του Πολιτισμού της Λευκάδας και των κατοίκων της.

Επιπλέον, με την ανακατασκευή του κτιρίου της αποθήκης σε Πολιτιστικό Κέντρο και την ανάλογη διαμόρφωση και του εξωτερικού χώρου, θα αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα ενός σημείου, μια ανάσα από την παραλία της πόλης της Λευκάδας, που παρέμενε σε εγκατάλειψη.

Η ύπαρξη επαρκών χώρων πολιτισμού είναι κάτι που το νησί αναζητά εδώ και πολλά χρόνια. Η Περιφέρεια επενδύει στον Πολιτισμό με το συγκεκριμένο έργο, με την ανάδειξη μνημείων, με τη χρηματοδότηση του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας, αλλά και την υποστήριξη πολιτιστικών σωματείων και εκδηλώσεων» δήλωσε σχετικά ο κ. Κτενάς.

 

 

 

Στις αρχές Σεπτέμβρη (9/9/2022) πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, και τον επικεφαλής του αναδόχου, όπου ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση του εργοταξίου και την έναρξη του έργου. Ακολούθησε το άδειασμα της αποθήκης και η έναρξη των καθαρά κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η «Αναπαλαίωση – Ανακαίνιση Αποθήκης Π.Ε. Λευκάδας για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο TACTICAL TOURISM – Targeted actions for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, cultural and natural assets encouraging tourism, in the entire GR-AL cross-border area (Στοχευμένες δράσεις για τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών αγαθών που ενθαρρύνουν τον τουρισμό, σε ολόκληρη τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ E.E.

Δείτε βίντεο:
Με στιγμιότυπα από τις κατασκευαστικές εργασίες: https://www.youtube.com/watch?v=iDWMonkhlTQ&list=PL_2mPNUW8A76teXc3nRcQ02r1wWEzFfBp
Με την έως τώρα χρονική εξέλιξη των αλλαγών στο έργο: https://www.youtube.com/watch?v=IXpXAZGroUw&list=PL_2mPNUW8A76teXc3nRcQ02r1wWEzFfBp

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα