Σάββατο, 26/11/2022 | 17:38

Π.Ε. Λευκάδας: Νέο ασφαλτοτάπητα απέκτησε ο κεντρικός δρόμος στο Σύβρο

150 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/10/2022, 5:14 μμ | 0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του Σύβρου, καθώς συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το μεγάλο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ, για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, με έμφαση τις ορεινές περιοχές.

«Μετά την Εξάνθεια, το Καλαμίτσι και το Δρυμώνα, πλέον και ο κεντρικός δρόμος του Σύβρου απέκτησε νέο ασφαλτοτάπητα, που βελτιώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά του δρόμου και ενισχύει την ασφάλεια.

Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των παρεμβάσεων στην ορεινή Λευκάδα, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των κατοίκων και των Προέδρων, είναι ότι δεκαετίες έχουν να δουν να πραγματοποιείται κάποιο έργο στις περιοχές τους. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Σύβρου έκανε λόγο για 38 χρόνια από την τελευταία ασφαλτόστρωση!

Η ικανοποίηση μας είναι έκδηλη και αυτό οφείλεται στην αναγνώριση της δουλείας μας από την τοπική κοινωνία.

Ήδη οι κεντρικοί δρόμοι τεσσάρων ορεινών χωριών μας έχουν ασφαλτοστρωθεί και ακολουθούν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία.

Είναι αλήθεια ότι εκτενή τμήματα του επαρχιακού δικτύου της Ορεινής Λευκάδας δεν είχαν συντηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν επικινδυνότητα και οι κάτοικοι των χωριών μας να βιώνουν προβλήματα στην μετακίνησή τους και να αισθάνονται εγκατάλειψη και αποκλεισμό.

Η Π.Ε. Λευκάδας επενδύει στην ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της, που αφορά βεβαίως όλες τις περιοχές, ορεινές και παραθαλάσσιες, με στόχο να ενισχύσουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων τους» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο «Αποκατάσταση Ασφαλτοταπήτων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την «ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα