Παρασκευή, 19/04/2024 | 15:34

Πρέβεζα-28η Οκτωβρίου: Η θηλυκή -και όχι μόνο-τοπική πολιτική ιστορία σε ένα… κλίκ!

1479 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/10/2022, 2:58 μμ | 0 σχόλια

 

Όνομα και τι όνομα. Όνομα Βαρύ που κουβαλά ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής πολιτικής ιστορίας του νομού Πρέβεζας. Στην παρέλαση της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου, διακριτική όπως πάντα  και η Μερόπη Καλδή,  μόνο που  αυτή τη φορά έτυχε να τη συλλάβει ο φακός μας και της ζητήσαμε να φωτογραφηθεί με τον κουμπάρο της Τάκη Παππά.

Σε ένα κλικ, σε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο, αποτυπώνεται η θηλυκή τοπική πολιτική ιστορία και όχι μόνο. Και όχι μόνο βεβαίως, διότι δεν υπάρχει και αμφιβάλλω αν θα υπάρξει, περίπτωση βουλευτού (Ανδρός ή γυναικός) του νομού Πρέβεζας που να έχει διατελέσει και Ευρωβουλευτής. Αυτό το έχει πετύχει μόνο η Μερόπη Καλδή που το 2006 ως Ευρωβουλευτής προσκάλεσε στις Βρυξέλλες όλους τους Δημάρχους του νομού, τον τότε νομάρχη Βασίλη Ιωάννου κι έναν Δημοσιογράφο (Σπύρος Πλέουρας).

Είναι δυνατόν να διαθέτει η περιοχή μας, μια προσωπικότητα αυξημένης εμβέλειας, με γνώσεις, εμπειρία, γνωριμίες, προσβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως η Μερόπη Καλδή και να μην την έχει …τρόπον τινά εκμεταλλευτεί προς όφελος του νομού Πρέβεζας και των πολιτών του νομού Πρέβεζας;

Τι φταίει ακριβώς; Ο εγωκεντρισμός και η εγωπάθεια ορισμένων ή το σκέτο και αγνό κόμπλεξ;

Δεν θα επεκταθώ  περισσότερο γιατί θα γίνω πολύ δυσάρεστος για ορισμένους χρονιάρα μέρα, μπορεί όμως να επανέλθω.

Χρόνια πολλά Μερόπη μου, χρόνια πολλά Τάκη!

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα