Πέμπτη, 18/07/2024 | 10:00

Πρέβεζα: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του καλλιτέχνη Λάκη Παππά

909 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/10/2022, 6:47 μμ | 0 σχόλια

Σε μια λιτή και συγκινητική τελετή ο αγαπημένος καλλιτέχνης Λάκης Παππάς “επέστρεψε” στην Πρέβεζα που τόσο αγάπησε.
Η προτομή του κοσμεί πλέον την κεντρική αγορά στο σημείο όπου βρισκόταν το πατρικό του σπίτι και αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς για την πόλη.
Τα αποκαλυπτήρια ήταν η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” θέλοντας να αποδώσει τιμή στον σπουδαίο καλλιτέχνη , χαρακτηριστικό εκφραστή του νέου κύματος.
Η κεντρική αγορά πλημμύρισε από κόσμο που παρακολούθησε την τελετή και σιγοτραγούδησε μαζί με τους Βασίλη Τζίμα και Χρήστο Τάγγα αγαπημένες μελωδίες του Λάκη Παππά.
Για τον ερμηνευτή μίλησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” Κώστας Λογοθέτης κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο και παρουσιάζοντας στο κοινό το “βιογραφικό” του Λάκη Παππά από τα πρώτα βήματά του στην πόλη το 1938 έως το τελευταίο του ταξίδι το 2014.


Ο κ.Λογοθέτης αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους καλλιτέχνες που κατάγονται από την Πρέβεζα ( όπως Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Ψαριανός και παλαιότερους εκφραστές της παραδοσιακής μουσικής) ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν στο εγχείρημα του Συλλόγου ,ανάμεσά τους τον γλύπτη Αρη Νικολόπουλο, τον πολιτικό μηχανικό Νίκο Τρομπούκη, τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας Γρηγόρη Κουμπή, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά και την συγκίνησή του για την απόδοση μιας οφειλόμενης τιμής στον Λάκη Παππά.
Ανάμεσα στο κοινό ήταν η σύζυγος του τραγουδιστή και ο γιός του Γιώργος ο οποίος μίλησε εκ μέρους της οικογένειας και ευχαρίστησε τον Σύλλογο και τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ επιστολή απέστειλε και η κόρη του Ελπίδα την οποία διάβασε η συντονίστρια της εκδήλωσης Μαριάννα Πολίτη.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από έναν μαθητή και μια μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας την Σπυρένα Οικονόμου και τον Σταύρο Απέργη, ενώ την όμορφη βραδιά μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας, οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης και Γρηγόρης Κουμπής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα