Κυριακή, 04/12/2022 | 03:49

Πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα”: Πινακίδα με τον Έπαινο και τον Πολεμικό Σταυρό

273 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2022, 7:24 μμ | 0 σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»
Αβέρωφ 2, 48100 Πρέβεζα
Τηλ. 26820 61415/ 6999902438
e-mail: pol.syl.preveza@gmail.com

Προς: τα Μ.Μ.Ε.

Θέμα : Έπαινος και Πολεμικός Σταυρός

« Δια του από 19 Φεβρουαρίου 1942 διατάγματος
Απενεμήθη εις τον Δήμον Πρεβέζης
Ο Πολεμικός Σταυρός Ά Τάξεως
Διότι κατά πρότασιν του Στρατηγού Διοικητού της Στρατιωτικής Βάσεως
Πρεβέζης οι κάτοικοι ταύτης καθ΄ολην την διάρκειαν των επιχειρήσεων υπό
Τον διαρκή και επίμονον κίνδυνον ημέρας και νυκτός 96 βομβαρδισμών,
Aπέδειξαν την επιβαλλομένη πατριωτικήν και ενθουσιώδη αντοχήν συμβάλλοντες συνεχώς είς τας στρατιωτικάς προσπάθειας. Και αιρώμενοι είς παράδειγμα αυτοθυσίας
Εν Αθήναις τη 19 Φεβρουαρίου 1942
Ο επί Εθνικής Αμύνης Υπουργός Γεώργιος Μπάκος »

Αυτό το κείμενο της περγαμηνής, συνοδευόμενο από τον Πολεμικό Σταυρό Ά Τάξεως, είναι η μεγάλη τιμή της πατρίδας Ελλάδας προς τους πατριώτες προγόνους μας τούτης της χαρισματικής αλλά τελματωμένης πόλης μας.

Η τοποθέτηση της πινακίδας εμπρός από το Δημαρχείο , με το ακριβές αντίγραφο αυτής της μοναδικής διάκρισης για το Δήμο , υλοποιεί άλλη μια προσπάθεια του συλλόγου μας να αναδείξει και να προβάλει πτυχές της πολυποίκιλης ιστορίας μας.
Συμπληρώνει και συνθέτει μαζί με το λιτό μνημείο στο παλιό ΚΤΕΛ ( 2015 Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα » – Συγγενείς θυμάτων ) και αυτό « του Ηρώου Πεσόντων » στη νότια πλευρά του κάστρου του Αγίου Ανδρέα ( 2009 Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα » – Λ. Σπαρτιώτης ) όλο αυτόν τον κόσμο που υπερασπίστηκε και ετοίμασε μια πατρίδα για μας τους επόμενους.
Αιώνιος ο Σεβασμός και η Ευγνωμοσύνη μας .

Για την κατανόηση και υλοποίηση της πρότασής μας ουσιαστική σε ευαισθησία και πράξη η συμμέτοχή του συμπολίτη μας Γιάννη Δαρδαμάνη . Τις ειλικρινείς δημόσιες ευχαριστίες μας .
Δεν θα σιωπήσουμε για την εθελοντική βοήθεια των συμπολιτών μας Σταύρου Κώστα , Γκούρα Σπύρου , Γιωτόπουλου Χρήστου και Γιωργάκη Φώντα στο τελικό αποτέλεσμα . Την εκτίμηση μας .

Σημείωση :με πραγματικό ενδιαφέρον παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό να καταθέτονται στο δημόσιο προβληματισμό από συλλογικότητες αλλά και επωνύμους συμπολίτες μας παλαιότερες και νέες προτάσεις για ανάδειξη και άλλων πτυχών ( γεγονότων και προσώπων ) τις πλούσιας αλλά αθέατης στη συλλογική μνήμη και το δημόσιο χώρο ιστορία μας.

Με ειλικρινή διάθεση και όχι απλή « συμπάθεια » , πιστοί στους σκοπούς, τις αρχές και τις αξίες του Συλλόγου καθώς και στα έμπρακτα αποτελέσματα Αγάπης του προς την πόλη, πρόθυμα θα συνεργαστούμε με κάθε συμπολίτη μας για ό,τι διαμορφώνει ιστορική σκέψη και συγκροτεί κοινότητα σχέσεων και συναισθημάτων που θα σπάσουν το φράγμα της λήθης.

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου μας pol.syl.preveza@gmail.com αναμένουμε κάθε πρόσκληση για τέτοιου είδους γόνιμες και αποτελεσματικές συνεργασίες, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, με μια όμως βασική προϋπόθεση οι συνεργασίες αυτές να έχουν μοναδική στόχευση την Ιστορία , τον Πολιτισμό και την πρόοδο του τόπου μας .
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα