Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:33

Ο Αμερικάνος Πρέσβης εξέφρασε στους φορείς το ενδιαφέρον του για την Πρέβεζα

810 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/10/2022, 2:15 μμ | 0 σχόλια

 

Στην Πρέβεζα κάνοντας ιδιωτική επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη, βρέθηκε ο Αμερικάνος Πρέσβης Γιώργος Τσούνης την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης ως οικοδεσπότης υποδέχθηκε στην Πρέβεζα τόσο τον Αμερικάνο Πρέσβη, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίον είναι κοινό μυστικό ότι τους συνδέει μια ισχυρή φιλία πολλών ετών.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής ο Αμερικάνος Πρέσβης Γιώργος Τσούνης συνοδευόμενος από τον Στέργιο Γιαννάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκαν στο καφέ Μητρόπολης στην παραλία της Πρέβεζας.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Τσούνης συναντήθηκε εκτός από τον Στέργιο Γιαννάκη και με άλλους επροσώπους φορέων της περιοχής, όπως τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, τον Αστυνομικό διευθυντή Πρέβεζας Κώστα Σιώρο, τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας Γιάννη Δαρδαμάνη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Μπούρη κ.α..

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά  που Αμερικάνος Πρέσβης επισκέπτεται την πόλη της Πρέβεζας (αν δεν μας απατά η μνήμη μας)  και το γεγονός έχει ξεχωριστή σημασία.

Έχει ιδιαίτερη σημασία και για τα credits που παίρνει σαφέστατα ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος απέδειξε στην πράξη ότι  έχει ανοιχτή συνομιλία σε πολύ υψηλό επίπεδο, γεγονός από το οποίο ο τόπος μπορεί να αποκομίσει πολλαπλά  και σημαντικά οφέλη.

Οι ισχυροί δεσμοί φιλίας όλων αυτών των ετών ανάμεσα στον Στέργιο Γιαννάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί ασφαλώς μόνιμο πλεονέκτημα και για τον Στέργιο και για τον νομό.

Αρκετά ζητήματα έθεσαν οι φορείς στη συνομιλία που είχαν με τον Αμερικάνο Πρέσβη Γιώργο Τσούνη, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας έδειξε να ξέρει ακριβώς τι έπρεπε να συζητήσει με τον Πρέσβη που να συνδέει τον νομό Πρέβεζας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία και την Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ.

Σημαντικότατη η πρόθεση και πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Μπούρη, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον νομό Πρέβεζας και την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Σε κάθε περίπτωση αφενός ήταν μια ιδιωτική επίσκεψη, αφετέρου ο καλεσμένος της περιοχής μας ήταν υψηλά ιστάμενο πρόσωπο και η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικάνος Πρέσβης Γιώργος Τσούνης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Πρέβεζα και το νομό Πρέβεζας.

Ήταν μια ιδωτική επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη στην Πρέβεζα και στον βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη, ιδιωτική επίσκεψη που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποτελέσει την απαρχή πολύ θετικών εξελίξεων για τον τόπο μας!

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα