Παρασκευή, 19/04/2024 | 16:07

Με την υποστήριξη της Π.Ε. Λευκάδας οι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας στο Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής

286 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/10/2022, 1:04 μμ | 0 σχόλια

Με την υποστήριξη της Π.Ε. Λευκάδας οι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας στην Κέρκυρα για το Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής

Οι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας, με τη συμπαράσταση και την οικονομική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, θα εκπροσωπήσουν τη Λευκάδα στο Συνέδριο – Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2022, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά τη συνεδρίαση του στις 02/10/2022 ενέκρινε τη συμμετοχή της Π.Ε. Λευκάδας στο Φεστιβάλ, μέσω της αποστολής του συγκεκριμένου καλλιτεχνικού σχήματος στην Κέρκυρα.

«Η μουσική μας παράδοση είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών του Ιονίου, που τα κάνει τόσο ξεχωριστά. Μια παράδοση που συνεχίζεται και εξελίσσεται διαρκώς μέσα από τα πολιτιστικά σωματεία των νησιών μας.

 

Το Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής είναι μια σημαντική προσπάθεια για την διάσωση και προβολή της μοναδικής μουσικής παράδοσης του Ιονίου, η οποία έχει τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτεχνικά σχήματα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε εκπρόσωπο στη σημαντική αυτή εκδήλωση και το ‘άρωμα’ Λευκάδας θα δώσουν Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας, τη συμμετοχή των οποίων στηρίζει οικονομικά η Π.Ε. Λευκάδας. Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε δίπλα στα πολιτιστικά μας σωματεία και στηρίζουμε διοργανώσεις που προβάλουν το πολιτιστικό μας απόθεμα και ενισχύουν την εξωστρέφεια των νησιών μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Οι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας Λευκάδας θα εμφανιστούν αύριο το βράδυ, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30, στην «πλακάδα τ ́ Αγιού». Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη (δωρεάν).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα