Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:01

Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από την Π.Ε Λευκάδας στα Χορτάτα

309 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/10/2022, 5:09 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Έργα ουσίας προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών» – Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από την Π.Ε Λευκάδας στα Χορτάτα

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στα Χορτάτα, και συγκεκριμένα επί της επαρχιακής οδού Χορτάτα – Κομηλιό – Άγιος Πέτρος, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», προϋπολογισμού 440.000 ευρώ.

Στο σημείο πραγματοποίησε αυτοψία (12/10/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος ανέφερε:

«Ένα ιδιαίτερα προβληματικό σημείο του επαρχιακού οδικού δικτύου στα Χορτάτα, αντιμετωπίζεται με μια εκτεταμένη παρέμβαση σχεδόν 110 μέτρων. Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως και στο Καλαμίτσι στη θέση «Βρύση», παρατηρούνται έντονα κατολισθητικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οι καταπτώσεις και τα φερτά υλικά επί του οδοστρώματος, ιδίως μετά από έντονες βροχοπτώσεις και κακοκαιρίες, να ελλοχεύουν κινδύνους και να δυσχεραίνουν την κυκλοφορία.

 

Τα τεχνικά έργα τόσο στα Χορτάτα όσο και στο Καλαμίτσι λύνουν πλέον οριστικά το πρόβλημα, ενώ προβλέπονται αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία καταγράφει τα προβλήματα, μελετά τις ενδεδειγμένες λύσεις και υλοποιεί τις κατάλληλες παρεμβάσεις, πάντα με ανοικτό δίαυλο επικοινωνιας με την Τροχαία και τους τοπικούς Προέδρους.

Με σχέδιο και δουλειά φέρνουμε αποτελέσματα ορατά σε όλους, μέσα από έργα ουσίας, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008 και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την εταιρεία «ΔΡΑΚΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα