Σάββατο, 20/07/2024 | 18:12

Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε ο κόμβος στο κέντρο, ξεκινούν εργασίες στη Λεωφόρο Γράμμου

470 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2022, 2:54 μμ | 0 σχόλια

Στη διάθεση των πολιτών είναι πλέον τα έργα στο κέντρο της πόλης με σημαντικότερο τον κυκλικό κόμβο που κατασκευάστηκε.
Οι εργασίες σχεδόν στο σύνολό τους έχουν ολοκληρωθεί και θα αποπερατωθούν εντός των επόμενων ημερών με την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών.
Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή όχληση. Η Δημοτική Αρχή θέλει να απευθύνει τις ευχαριστίες της στον ανάδοχο για την συνέπεια που έδειξε όπως και σε όλες τις υπηρεσίες της που συνέβαλαν στην ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών.
Κυρίως όμως θέλει να ευχαριστήσει τους πολίτες για την κατανόηση που έδειξαν όλο το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών.
Ο κυκλικός κόμβος έχει αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο των Ιωαννίνων ενώ συμβάλλει στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Είναι ένας από τους τρεις που περιλαμβάνονται στο ίδιο έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Ο δεύτερος κόμβος θα κατασκευαστεί στη συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου και των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου, στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο κόμβος θα έχει διάμετρο κυκλικής νησίδας 23.00 μέτρα και εξωτερική́ 42.00 μέτρα , με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μέτρα και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας.
Ο τρίτος κόμβος, για τον οποίο οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα θα κατασκευαστεί στην συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη.
Η συγκεκριμένη διασταύρωση αποτελεί μία από τις κυριότερες για την ευρύτερη περιοχή και με το νέο έργο που θα εκτελεστεί θα αντιμετωπιστούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα