Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:51

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Η Γήρανση ως φυσιολογική διαδικασία, και όχι αρρώστια…

288 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/10/2022, 1:07 μμ | 0 σχόλια

Γήρανση ως φυσιολογική διαδικασία, και όχι αρρώστια…
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η Ομάδα Υλοποίησης και οι εθελοντές του έργου «Κοινωνικό Δίκτυο Προώθησης της Συμμετοχής στα Κοινά των Ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας στο Δήμο Ιωαννιτών – Ioannina Silver Community Action Network», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00, στον χώρο του Καμπέρειου Θεάτρου (Παπαδόπουλου 11, Ιωάννινα), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της ενεργού γήρανσης, της κοινωνικοποίησης και της συμμετοχής στα κοινά των ηλικιακά μεγαλύτερων ατόμων.
Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί χορογραφία από την εθελοντική ομάδα «Χορός για όλους» και θα προβληθεί η ταινία με τίτλο «Μα φυσικά και νοιάζομαι (I care a lot )», που πραγματεύεται το θέμα της οικονομικής εκμετάλλευσης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.
Η παρουσία και η συμμετοχή των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και οργανισμών, αξιολογείται ως εξαιρετικά σημαντική.
Το έργο «Κοινωνικό Δίκτυο Προώθησης της Συμμετοχής στα Κοινά των Ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας στο Δήμο Ιωαννιτών» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης- Ε.Ψ.Ε.Π. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Ε.Ψ.Ε.Π., Σικελιανού 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα, τις εργάσιμες ημέρες (10:00 έως 14:00), αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά (τηλ. 26510-39820).

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα