Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:59

Ανδρέας Κτενάς: «Μια παρέλαση αντάξια του πολιτισμού και της ιστορίας της Λευκάδας»

236 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/10/2022, 9:57 πμ | 0 σχόλια

 

 

Ανδρέας Κτενάς: «Μια παρέλαση αντάξια του πολιτισμού και της ιστορίας της Λευκάδας» – Οριστικά η τέλεση των παρελάσεων στο νέο σημείο

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, επισημότητα και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (28/10/2022) η μαθητική παρέλαση στη Λευκάδα, δικαιώνοντας την πρόταση-επιλογή της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, για μεταφορά του σημείου τέλεσης της παρέλασης στο μεγάλο παραλιακό δρόμο της Θεοδώρου Ν. Φλογαΐτη, μπροστά από το Διοικητήριο και τη Μαρίνα.

Μετά την επιτυχία και την καθολική αποδοχή του πρώτου αυτού εγχειρήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, συγχαίρει μαθητές, σχολεία και όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

«Ήταν μια υπέρλαμπρη παρέλαση αντάξια του πολιτισμού και της ιστορίας της Λευκάδας, που τίμησε τους ήρωες του ‘40. Μια παρέλαση όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Από την αρχή πιστεύαμε στην ανάγκη αναβάθμισης των εθνικών παρελάσεων και αφετηρία γι’ αυτή την επιλογή μας, αποτελούσε η αλλαγή χώρου διεξαγωγής. Έτσι, από τον Φεβρουάριο του 2020 είχαμε καταθέσει την πρότασή μας, συγκαλώντας μάλιστα ανοικτή συνάντηση διαβούλευσης με τους φορείς και την κοινωνία στις 4/3/2020, αλλά δυστυχώς η πανδημία και το lock-down, δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε τότε.

Όμως ειλικρινά, η προχθεσινή παρέλαση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και αποτέλεσε μια μοναδική πρώτη εμπειρία. Ο κόσμος αγκάλιασε με θέρμη και ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία μας, κατακλύζοντας τη Θεοδ. Φλογαΐτη, η οποία τους παρείχε τον απαραίτητο χώρο να δουν με άνεση την παρέλαση.

Το μέλλον μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λευκάδας, παρέλασαν υπέροχα στις νέες ιδανικές συνθήκες, σε μια διαδρομή διπλάσια της προηγούμενης, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς απόλαυσαν τα περήφανα τέκνα τους, ενώ αναδείχθηκε η μεγαλοπρέπεια της Φιλαρμονική μας.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες, τα παιδιά της Π.Ε. Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας, που προετοίμασαν και έστησαν την παρέλαση, καθώς και στην Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα, τις Διευθύνσεις Α’-θμιας και Β’-θμιας Εκπαίδευσης, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τον Τελετάρχη της Π.Ε. Λευκάδας, Αντώνη Θεοχάρη, την εκπαιδευτικό, Όλγα Θειακού, που είχε την ευθύνη και την εποπτεία της παρέλασης των σχολείων, αλλά και όσους συνέβαλλαν και συμμετείχαν στη διαβούλευση συνηγορώντας στην πρόταση μας.

Πλέον, οι Επίσημες Παρελάσεις βρήκαν οριστικά το χώρο που τους αρμόζει στην Θεοδ. Φλογαΐτη, ενώ σταδιακά θα επιδιώξουμε την οργανωτική αναβάθμισή τους και τη διεύρυνση της συμμετοχής»» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα